Vágólapra másolva!
A McLarent a Ferrari kedvéért elhagyó Carlos Sainz nem tart attól, hogy a maranellóiak az idén is úgy fognak küszködni, mint tavaly. A spanyol pilóta elárulta, nemcsak a Scuderia neve és történelme miatt mondott igent az olaszok hívására.

Mint a legtöbb csapatot váltó pilótának, Carlos Sainznak is javában zajlik már a felkészülés az új szezonra. A Ferrarival ismerkedő 26 esztendős spanyol azonban egy kis előnyben is van versenytársaival szemben, ő ugyanis már a szezon előtti teszteket megelőzően autóba ülhet. Sainz elmondta, jó érzései vannak új csapatával kapcsolatban, amelynek utóbbi időben mutatott szenvedése ellenére sem tudott nemet mondani.

Sainz úgy gondolja, otthonosan fogja érezni magát a Ferrarinál Forrás: Ferrari

„Először is a Ferrariról van szó. Ennél többet szerintem nem is kell mondanom. A Ferrari versenyzőjévé válni minden minden pilóta fejében ott van, minden versenyző álma. Függetlenül a sziutációtól, nagyon-nagyon nehéz nemet mondani erre a lehetőségre" – nyilatkozta Sainz arról, hogy miért mondott igent a maranellóiak hívására.

A McLarennél két évet eltöltő spanyol ugyanakkor hangsúlyozta, nem csak a Ferrari-név számított.

Beszélek olaszul, ismerek néhány embert is a csapatból, és úgy éreztem, hogy azonnal sikeres lehetek. Ettől ektekintve pedig a szentimentális oldalt nézve a Forma-1 történetének legsikeresebb csapatának vezetni minden F1-es pilóta álma" – nyilatkozta, majd hozzátette: „ugyanakkor nem szerződtem volna olyan csapatba, amellyel kapcsolatban nem lettek volna jó érzéseim, ez biztos."

Már decemberben megismerkedett a csapattal Forrás: Ferrari

Az sem bizonytalanította el döntése helyességével kapcsolatban, hogy a Ferrari 2020-ban történelmi mélységekbe süllyedt, és csupán hatodik lett a konstruktőri pontversenyben. „Pozitív beszélgetéseket folytattam az itt dolgozókkal és azt láttam, hogy az emberek jó hangulatban vannak és készen állnak visszaküzdeni magukat az élre. Mindenki teljes gőzzel dolgozik és ez a Ferrari által az év eleji nehéz kezdet után mutatott fejlődésben is látszik.

Remélhetőleg együtt meg tudjuk tenni a következő lépést és segíthetek nekik megtalálni a helyes utat és kihozni az autóból a teljesítményt."

Sainz ugyanakkor nehéz helyzetből indul, hiszen nem ismeri az autót és a csapatot sem. A szintén új istállóhoz szerződő Sebastian Vettelhez, Daniel Ricciardóhoz és Sergio Pérezhez képest azonban jobb pozícióban van, a Ferrari ugyanis január végén tesztlehetőséget biztosít neki a 2018-as autóval Fioranóban, hogy legalább a csapat munkamódszereit és az alapvető folyamatokat megismerhesse.

A háttérben látható 2018-as Ferrarival fog körözni Forrás: Ferrari

„Másfél nap nagyon-nagyon kevés – utalt Mattia Binotto csapatfőnök a mindössze háromnapos szezon előtti tesztre, amelyet a két pilóta között kell megosztania a csapatoknak. – Összehozunk valamit Carlosnak, hogy gyorsabban integráljuk őt a csapatba, különösen ami a mérnökökkel való munkát és a procedúrákat illeti. A munka egy részét a szimulátorban végezzük, de januárban megadjuk Carlosnak a lehetőséget, hogy vezesse az egyik régebbi autónkat."