Räikkönen helyett egy másik világbajnok is lehetett volna Alonso csapattársa a Ferrarinál

Forma-1, Magyar Nagydíj, 2011, Fernando Alonso, Jenson Button, Scuderia Ferrari, McLaren
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 31: Race winner Jenson Button (R) of Great Britain and McLaren celebrates in parc ferme with third placed Fernando Alonso (L) of Spain and Ferrari following the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring on July 31, 2011 in Budapest, Hungary. (Photo by Vladimir Rys/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Érdekes részletet árult el pályafutásáról Jenson Button. A 2009-es világbajnok évekkel ezelőtt hajszálra volt attól, hogy a Ferrari pilótája legyen.

A Forma-1 legnépszerűbb csapatáról lévén szó minden pilóta célja, hogy karrierje során Ferrarival is versenyezzen. Akadnak olyanok, mint például Sebastian Vettel, akiknek álma, hogy Maranellóba szerződjenek, de olyanok is, akik nem kifejezetten hajszolják a vörösök ülését, azonban szintén nem bánnák, ha megtapasztalhatnák, milyen a Scuderiánál versenyezni. Utóbbiak táborába tartozott Jenson Button, 2009 világbajnoka is, akiről most derült ki, mennyire közel volt ahhoz, hogy a Ferrari pilótája legyen.

Alonso és Button már 2013-ban csapattársakká válthattak volna Forrás: AFP/Mark Ralston

Button a 2009-ben a Brawn GP-vel megnyert világbajnoki címe után 2010-re két plusz egy éves szerződést írt alá a McLarennel, amelyet 2012 elején meghosszabbított. Noha akkoriban sokat cikkeztek arról, hogy a Ferrarival folytat megbeszéléseket egy 2013-as ülésről, olyan esetekben általában nem derül ki, hogy mennyire komolyak ezek az egyeztetések, amikor végül nem születik megállapodás.

Button azonban most elárulta, nagyon közel volt ahhoz, hogy 2013-tól a Ferrari pilótája legyen.

„Előbb-utóbb mindenki szeretne a Ferrarinál versenyezni. Egyszerűen van valami abban a csapatban. Nekik és a motorsport-rajongóknak is nehéz látni, hogy hol vannak most, de talán szükségük volt erre, hogy erősebben térjenek vissza. Szerettem volna náluk versenyezi, és meg is volt rá a lehetőségem nyolc évvel ezelőtt, de végül nem jött össze.

És hogy őszinte legyek, valószínűleg jobb volt nekem a McLarennél" – nyilatkozta a Motorsport Newsnak.

Button és Alonso végül két idényt töltöttek együtt a McLarennél, a sikerek azonban mindkettejüket elkerülték Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Button végül karrierje hátralevő részét a McLarennél töltötte, mielőtt 2016 végén visszavonult az F1-től (a 2017-es Monacói Nagydíjra még beugrott Alonso helyett), de a 2012-es Brazil Nagydíj után már nem nyert több versenyt. Amennyiben 2013-ra a Ferrarihoz igazol, könnyen lehet, hogy összejött volna neki még pár győzelem, abban az évben a vörösök Alonso révén ugyanis két futamot nyertek, a 2014-es visszaesés után 2015-ben pedig Vettel révén már három siker szerepelt a nevük mellett.

Button csapatváltása nemcsak emiatt, hanem a pilótapiacra gyakorolt hatása miatt is érdekes lett volna, hiszen abban az esetben a McLarennek nem csak a Mercedeshez távozó Lewis Hamiltont, hanem őt is pótolnia kellett volna 2013-ra, és az is valószínű, hogy Kimi Räikkönen nem tért volna vissza a Scuderiához a 2014-es szezonra.