Haas: Schumacheren látszik, hogy a családja ismeri a versenyzést

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Mick Schumacher, Günther Steiner, Haas
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 11: Mick Schumacher, Haas F1, and Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Friday December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Felemás érzéseket kelt a Haas idei két pilótája a csapatfőnök Günther Steinerben. Mick Schumacherről jó benyomásuk alakult ki, Nyikita Mazepinnek viszont fel kell nőnie a Forma-1-hez.

Két újonccal vág neki az idei F1-es szezonnak a Haas-csapat, ami az orosz Nyikita Mazepint és F2-es ellenfelét, a sorozat bajnokát, Mick Schumachert szerződtette le 2021-re. Schumacher egy pénteki szabadedzést és egy tesztnapot már eltöltött az istállónál és rögtön elnyerte új főnöke elismerését.

Schumacher rögtön elnyerte Steiner szimpátiáját Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

„Nagyon profi, látszik rajta, hogy egy olyan családban nőtt fel, ami tudja, miről szól a versenyzés. Nagyon kellemes srác, technikai szempontból igen jól felkészítették. A srácok kedvelik őt és a visszajelzéseit, nem okoz gondot neki, hogy elismerje, milyen téren kell javulnia” – írta Steiner a The-Race.com-on megjelent blogbejegyzésében.

„Ezt kell tennünk: segítenünk a fejlődését, mert minden új a számára. Nehéz helyzetbe is került, mert a csapattársa is újonc, de ezt már az első pillanattól tudta. Egyébként, nagyon jó, hogy ő is velünk van és várom már, hogy új kihívásokkal találkozzak.”

Schumacher érkezését Steiner a „pozitívabb” fejleménynek nevezte a csapat háza táján, több problémája adódott eddig Mazepin miatt, aki több botrányba is belekeveredett, miután bejelentették a szerződését. A nagyobb hullámokat az vetette, hogy feltöltött a közösségi médiába egy videót, amelyen tiszteletlenül viselkedett egy hölggyel, később ugyan bocsánatot kért, de különböző online közösségekben így is a menesztését követelték.

Mazepin rögtön magyarázkodásra kényszerült a bejelentése után Forrás: James Gasperotti/Haas F1 Team

Az olasz csapatfőnök szerint Mazepin „olyat tett, amit nem kellett volna”, de „bocsánatot kért és tudja, hogy hibázott, most minden lehetőséget meg kell adnunk neki, hogy tanulhasson ebből és a versenyzésre összpontosíthasson.”

Steiner leszögezte, az ügyet nem söpörték a szőnyeg alá, nem tesznek úgy, mintha az ügy nem történt volna meg, de helytelennek tartaná, ha ők is belerúgnának Mazepinbe, miközben ő képletesen a padlón van.

„Ő egy fiatalember, akinek fel kell nőnie, bizonyosan foglalkozunk ezzel a helyzettel. Nem mondjuk, hogy ez így rendben volt és hagyjuk, hogy megússza – mondta. – Következményei lesznek annak, ha ez vagy valami hasonló ismét megtörténik. Tettünk lépéseket, hogy ne kövessen el újra ilyen hibát, mert ez egyértelműen hiba volt. Vállalta a felelősséget, ami számomra nagyon fontos. Mindig azt mondom, ha az ember tudja, hogy rosszat tett, akkor kijavíthatja. A tagadás viszont nem működik.”