Az F1-es pilóták is örülnek, hogy vége, Ricciardo még be sem rúgott

Forma-1, Brit Nagydíj, időmérő, Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 01: Antonio Giovinazzi of Italy and Alfa Romeo Racing walks in the Pitlane during qualifying for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 01, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ki elmélkedve, ki csak egy képpel, ki egyedül, ki családja körében. Megnéztük, miként búcsúztatták az óévet és köszöntötték az újat a Forma-1-es pilóták.

Az F1-es pilóták számára is rendhagyó volt a 2020-as, koronavírus-járvány által sújtott esztendő. A 17 futamosra zsugorított, március helyett júliusban induló csonka szezon a legtöbbjükből sokat kivett, de így is akadtak olyanok, akik valószínűleg soha nem fogják elfelejteni a tavalyi esztendőt. Nézzük, miként léptek át 2020-ból 2021-be a versenyzők.

Pierre Gasly azok közé tartozik, akiknek élete sikerét hozta az év, hiszen Monzában megszerezte pályafutása első F1-es győzelmét. A francia pilóta az ott készült, őt és az első helyért járó trófeát ábrázoló képpel búcsúztatta 2020-at.

Hasonló cipőben járt Sergio Pérez is, hiszen a mexikói szintén tavaly állhatott fel először Forma-1-es dobogó tetejére, miután az első helyen végzett a Szahíri Nagydíjon. Ő azonban inkább előre tekintett. „Olyan 2021-et szeretnék, amelyben nemzetként egységesebbek leszünk és együtt megyünk előre. Ma minden korábbinál jobban kell támogatni minket és Mexikónkat. Egy nagyszerű 2021-re!” – írta közösségi oldalán az idén már a Red Bullnál versenyző egyszeres futamgyőztes.

Kicsit a Forma-1-től eltávolodott gondolatokkal köszöntötte az újévet Fernando Alonso, az idén az Alpine színeiben visszatérő kétszeres világbajnok is. „Boldog 2021-et mindenkinek! Elkerülhetetlen, hogy ne gondoljunk azokra, akik itthagytak minket ebben a borzasztó 2020-as év során és azokra akik szenvedtek. Ölelés nekik. Köszönettel tartozunk azoknak, akik segítettek a munkájukkal, fáradhatatlanul, napról napra. Köszönjük! Jó egészséget és boldog újévet” – írta a spanyol pilóta.

Nem túl jó szívvel gondol vissza 2020-ra Charles Leclerc sem, akinek saját fejlődése szempontjából jól alakult az év, a Ferrari küszködése és a várt eredmények elmaradása miatt azonban biztosan nem az lesz pályafutása legemlékezetesebb szezonja. „2020, jobban utáltalak, mint amennyire szerettelek. 2021, kérlek légy kedvesebb mindenkihez!” – írta a közösségi médiában.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg George Russell és Esteban Ocon is. Noha a Williams versenyzője alapvetően elégedett lehet, hiszen jól teljesített és még a Mercedesnél is bemutatkozhatott, „jobb 2021-et” kívánt. Ocon szerint „nagyon furcsa” évet zártak, de olyat, amelyre mindig emlékezni fog. „Boldog újévet kívánok nektek egészségben és biztonságban, bárhol is vagytok. Hamarosan találkozunk!” – írta Alonso idei csapattársa.

A Forma-1-ben az idén bemutatkozó Mick Schumacher számára szintén sikeres volt 2020, hiszen megnyerte a Forma-2-es bajnoki címet és szerződtette őt a Haas, Michael Schumacher fia mégsem ezekre reflektált, amikor egy kutyájával közös fotóval visszatekintett az óévre. „2020 véget ér. Egy olyan év, amely sokunknak nehéz és kihívásokkal teli volt. 2021 gyorsan közelít. Jó egészséget és jobb időket kívánok mindenkinek. A legmelegebb üdvözletemet küldöm mindannyiótoknak, boldog és biztonságos újévet!”

Amint arról a fentebbi kép árulkodik, Valtteri Bottas barátnőjével, Tiffany Cromwell-lel töltötte a szilvesztert, méghozzá nem tétlenül, hiszen a Finnországban található Saana hegyen síeltek. Nem úgy a mezőny másik finnje, Kimi Räikkönen, aki gyermekei és felesége társaságában otthon ünnepelt. Néhány évvel korábban a 2007-es világbajnok minden bizonnyal nem lett volna ilyen szolid, kétgyermekes apukaként azonban manapság már aligha tivornyázva lép át az újévbe. Általában megteszi ezt helyette Daniel Ricciardo, csak nem most.

Az ausztrál versenyző éppen nyaralását tölti hazájában, ahonnan nem rest posztolni a napsütéses képeket. Egy ilyennel köszöntötte az újévet is, és elárulta, szokásától eltérően ezúttal nem részegedik le. „Normál esetben mostanra már fiúzenekarosra ittam magam. Kösz, 2020. Megváltoztattál!”

Ricciardo ezúttal nem partizással lépett át az újévbe

A végére hagytuk Antonio Giovinazzit, aki talán az egész mezőnyből a legszebb gondolatokkal búcsúzott 2020-tól:

„Azoknak, akik megismerték a félelmet és megtanultak megbirkózni vele. Azoknak, akik feláldozták a saját életüket, hogy megmentsék másokét. Azoknak, akik talán mindent elveszítettek, de a mosolyukat nem. Azoknak, akik tudták, miként nézzenek szembe a fizikai távolsággal, de nem tagadták meg az érzelmeiket. Azoknak, akik megnyerték a maguk csatáit és megtanulták jobban szeretni egymást. Mindannyiunknak, akik nem félnek a változástól. Boldog újévet, barátaim!”