Coulthard szerint Mick Schumacher eljuthat a Ferrari üléséig

Forma-1, Mick Schumacher, Haas F1 Team, Abu-dzabi Nagydíj
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 09: Mick Schumacher, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on December 09, 2020 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
David Coulthard úgy véli, Mick Schumacher jövőre könnyedén megveri csapattársát, de ha mégsem, az problémás a német pilóta szempontjából. Ha viszont minden a 13-szoros futamgyőztes várakozásai szerint alakul, akkor a hétszeres világbajnok fia idővel akár a Ferrari ülését is megkaphatja.

Mick Schumacher állandó pilótaként még be sem mutatkozott a Forma-1-ben, de máris felmerült vele kapcsolatban, hogy a következő években akár a Ferrarinál is lehetőséget kaphat. Sőt, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrég kijelentette, bizonyos feltételek teljesülése esetén a Forma-2 idei bajnoka 2023-ban már a maranellóiak autóját vezetheti. David Coulthard szintén ezen az állásponton van, de érdekes módon ő sem mondta ki, hogy ebben az esetben minden bizonnyal Carlos Sainz távozik.

Schumacher még csak jövőre kezdi meg F1-es pályafutását, de máris a Ferrarit emlegetik vele kapcsolatban Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

A következő idényben biztosan több figyelem hárul a kiscsapatokra, egészen pontosan a Haasra, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia az amerikai istálló színeiben kezdi meg F1-es pályafutását. A 2021-es autó minden bizonnyal nem lesz alkalmas nagy célok elérésére, ezért a 21 éves pilótának elsősorban csapattársa, a botránya ellenére szintén a kannapolisi alakulatnál debütáló Nyikita Mazepin ellen kell bizonyítania. David Coulthard tehetségesnek tartja a német versenyzőt, és úgy véli, az orosz pilóta jelentette lécet könnyedén meg kell ugrania.

– nyilatkozta Michael Schumacher egykori riválisa az Express Sportnak. – Megvan a saját személyisége, és való igaz, hogy rengeteg támogatást kapva végzett a különböző bajnokságok élén. Ugyanakkor lehet valakinek remek autója és csapata, ha nincs meg a kellő képessége, akkor nem tud mit kezdeni a helyzettel. A Haas pedig biztonságos hely lesz számára, ahol tanulhat. Nem hiszem, hogy Mazepin legyőzése gondot okoz neki, ha mégis, az probléma.”

A két pilóta 2017 óta három idényen keresztül versenyzett ugyanabban a sorozatban. A Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében Mazepin még legyőzte Schumachert (igaz, a következő idényben a német pilóta megszerezte a bajnoki címet), a Forma-2-ben viszont tavaly és idén is utóbbi gyűjtött több pontot.

Schumacher 2019 óta a Ferrari akadémistájának mondhatja magát, ráadásul annál a Haasnál kapott szerződést, amelyik egyre szorosabbra fűzi a szálakat a maranellóiakkal.

Ennek tudatában nem lenne meglepő, ha jó teljesítmény esetén előbb-utóbb vörös overallban láthatnánk, és ezt Coulthard is így gondolja.

„Ha nem [lesz nehézsége Mazepin ellen], akkor pontosan az fog történni, amire számítok – folytatta a 13-szoros futamgyőztes. – A következő években pedig lehetőséget kaphat a Ferraritól vagy egy másik istállótól. Minden Charles Leclerc-en és Carlos Sainzon múlik.”

Binotto után Coulthard sem mondta ki, hogy Sainz távozásának jóval nagyobb a valószínűsége, mint Leclerc-ének Forrás: Ferrari

Érdekes, hogy Binotto után Coulthard sem mondta ki, hogy ha Schumacher érkezik, akkor minden bizonnyal a spanyol versenyző távozik a Ferraritól, hiszen csapattársával ellentétben ő nem saját nevelés, ráadásul a szerződése csupán két évre szól. A maranellóiak csapatfőnökénél persze ez érthető, de a skót expilóta sokkal többet megengedhetne magának ezen a téren, mégsem kezdte el „temetni” Sainzot.