Vágólapra másolva!
Noha jelentős szponzori háttérrel rendelkezik, a Red Bull Forma-1-es istállójának tulajdonosa szerint ez egyáltalán nem játszott szerepet Sergio Pérez szerződtetésében.

A Red Bull Racing Max Verstappen-Sergio Pérez kettőssel vág neki abban a reményben a 2021-es idénynek, hogy felveheti a versenyt a világbajnoki címekért a Mercedesszel. Dietrich Mateschitz, a csapat tulajdonosa, valamint Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is ebben reménykedik. Mindketten hangsúlyozták, hogy mindehhez elengedhetetlen lesz az Alex Albont váltó Pérez, Mateschitz pedig azt is elmondta, hogy a mexikói szerződtetésében semmilyen szerepet nem játszott a mögötte álló anyagi tőke.

Pérezre nagyon számít a Red Bull Forrás: Getty Images/Patrik Lundin

Pérezről köztudott, hogy pályafutása korai szakasza óta élvezheti Carlos Slim mexikói milliárdos támogatását, ami már többször is a segítségére volt a Forma-1-ben. És bár a Red Bull nem tartozik azok közé a csapatok közé, amelyek fizetős pilótákat alkalmaznak, nekik sem jön rosszul a pénz. Ezt Mateschitz is elismeri, azt azonban kategorikusan tagadta, hogy Pérezt emiatt igazolták. „Két erős versenyzőre van szükségünk jövőre. A teljesítményt tekintve Pérez az egyik legjobb, és még soha nem kapott esélyt olyan autóban, mint a mienk. Megérdemelte ezt az esélyt. A célunk az volt, hogy a lehető legjobb versenyzőt ültessük a második autóba és kizárólag a teljesítmény döntött, az, hogy ki tud több pontot szerezni" – nyilatkozta a Speedweeknek.

Helmut Marko korábban elmondta, hogy Nico Hülkenberget is komolyan megfontolták, de végül nem ő lett a befutó, amit 10 perccel a bejelentés előtt közölt a német pilótával.

Jövőre nem csak egy-egy versenyen, hanem az egész szezonban harcban lennének a Mercedesszel Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Ami a 2021-es szezont illeti, Mateschitz és Marko is bízik benne, azzal, hogy Pérez személyében olyasvalakit igazoltak, aki reményeik szerint közelebb lesz Verstappenhez, a Mercedesek dolgát is megnehezíthetik. „A következő szezon sokkal szorosabb lesz, összébb sűrűsödik a mezőny. Mi közelebb kerülünk a Mercedeshez, a McLaren és az Aston Martin pedig közelebb kerül hozzánk. Nagyon éles a verseny a Mercedes mögött, és ne felejtsük el az Alpha Taurit sem. Gaslynak szenzációs idénye volt és nagyobb magabiztossá vált. Danyiil Kvjatnak is voltak kiváló versenyei, de sajnos belőle hiányzott a következetesség" – mondta Mateschitz.

Legalábbis ezt remélem. A többiek egy kicsit hátrébb lesznek. Egyértelműen nem félünk tőlük" – nyilatkozta Marko a Gazzetta dello Sportnak.