Botrányos viselkedése ellenére nem rúgja ki pilótáját a Haas-istálló

Forma-2, Nyikita Mazepin
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 27: Nikita Mazepin of Russia and Hitech Grand Prix before qualifying ahead of Round 11:Sakhir of the Formula 2 Championship at Bahrain International Circuit on November 27, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tizenöt napnyi hallgatás után végre megszólalt Nyikita Mazepin botrányos Instagram-videója kapcsán a Forma-1-es Haas-istálló, amely nem válik meg a 21 éves orosz versenyzőtől, és lezártnak tekinti az ügyet.

Egyre nagyobb és egyre kínosabb volt a Nyikita Mazepin miatt az Abu-dzabi Nagydíj előtt kirobbant botrány körüli csend, az orosz versenyzőt szerződtető Haas azonban több mint két héttel azután, hogy gyorsan reagálva közleményt adott ki pilótája nagy port kavart Instagram-videója miatt, végre megtörte azt.

Megúszta Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock

A Mazepin Instagramjára feltöltött felvételen az volt látható, ahogy az amerikai csapat újonca egy autóban utazva a hátsó ülésen ülő nő melleit fogdossa. Az orosz pilóta tettét a Haas keményen bírálta és elítélte, majd az F1 és az FIA is támogatásáról biztosította az együttest. Mazepin ezután bocsánatot kért, amit azóta törölt az összes Twitter-bejegyzésével egyetemben. Sokan már a menesztéséről pletykáltak, ez azonban mégsem következik be.

„A Haas F1 Team szeretné megerősíteni, hogy Nyikita Mazepin és Mick Schumacher alkotja a versenyzőpárosát a 2021-es Forma-1-es világbajnoki sorozatra” – áll a közleményben.

A közlemény tehát megerősítette Günther Steiner korábbi szavait és tényleg nem közölt részleteket. A csapatfőnök még az Abu-dzabi Nagydíj helyszínén azt mondta, „nagyon komolyan vesszük az ügyet, és szeretném nyomatékosítani, hogy meg fogunk birkózni vele. Nem fogok belemenni a részletekbe azzal kapcsolatban, hogy mit és hogyan fogunk tenni, de komolyan vesszük és a végére járunk annak, hogy mi történt."

Nem túl valószínű, hogy ez volt Mazepin utolsó botránya Forrás: James Gasperotti/Haas F1 Team

Többen már tudni vélték, hogy a Haas megválik Mazepintől és az utolsó két idei versenyen a sérült Romain Grosjeant helyettesítő Pietro Fittipaldit ülteti a helyére 2021-re. Ez végül nem történt meg, az eset után azonban annyi bizonyosnak látszik, hogy mostantól Mazepin minden lépését nagyítóval fogja vizsgálni a sajtó és vélhetően a Forma-1 is, az orosz versenyző botrányos előéletét tekintve pedig nem tűnik valószínűnek, hogy többé nem lesz vele probléma akár a pályán, akár azon kívül.