Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elárulta, hogy Nico Hülkenberg leigazolását is komolyan fontolóra vették Alex Albon helyére, és végül csupán egyetlen dolog miatt nem őt, hanem Sergio Pérezt szerződtették.

Noha Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt állította, hogy Sergio Pérez volt az egyetlen komoly jelöltjük arra az esetre, ha – mint ahogy az meg is történt – a szezon végén úgy döntenek, hogy leváltják Alexander Albont, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója egészen mást mond. A 77 esztendős osztrák azt nyilatkozta, hogy Nico Hülkenberg leigazolását is alaposan megfontolták, végül azonban egy kicsit sem elhanyagolható tényező miatt döntöttek Pérez mellett.

Hülkenberg szerződtetése is terítéken volt Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

„Ha harcolni akarunk a konstruktőri világbajnoki címért, akkor egyszerűen két erős pilótára van szükségünk. Pérez jelenleg élete formájában van, míg Alexander Albon esetében a hullámhegyek és hullámvölgyek váltakoztak" – indokolta a thai versenyző lecserélését Marko a Servus TV-nek.

Mint kiderült, Albon helyére azonban nem csak a mexikói versenyző pályázott eséllyel, hanem a Racing Pointhoz az idén három futamra beugró Nico Hülkenberg is. „Hülkenberg egyértelműen komoly jelölt volt. Gondosan kielemeztük mindhárom jelölt, az ő, Alex Albon és Sergio Pérez erősségeit és gyengéit" – mondta Marko.

Végül Pérez lett a befutó, de Marko elmondása szerint nem amiatt, mert jobb pilótának tartanák, mint a németet.

Sajnos Nico Hülkenberg túl kevés alkalommal ugrott be az idén" – nyilatkozta a tanácsadó az F1-Insidernek.

Pérez tapasztalata a "tavalyi Mercedesszel" aranyat érhet a Red Bullnak Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Pérez nemcsak, hogy évek óta a Mercedes-erőforrását, váltóját és hátsó felfüggesztését használó istállóval versenyez, hanem az idei évben gyakorlatilag a brackley-iek 2019-es autóját vezette, így valóban értékes információk birtokában lehet.

Ezen kívül profi a gumikezelésben, még akkor is jó állapotban tudja tartani az abroncsait, ha hosszabb ideig gyorsan kell vezetnie. Előnyt kovácsol a tíz éves Forma-1-es tapasztalatából" – emelte ki Pérez másik erősségét Marko.

A Pérezt mindkét silverstone-i versenyhétvégén helyettesítő Hülkenberg nem haragszik a Red Bullra vagy korábbi csapattársára, és bízik abban, hogy lehet még helye a Forma-1-ben. „Sergio megérdemli a helyét. A döntésen nem változtathatok, úgyhogy most inkább elkezdem előkészíteni a saját jövőmet. Fitten tartom magam és készen állok, ha szükség lesz rám. Az idei év megmutatta, hogy mennyi minden történhet."