Vágólapra másolva!
A versenypályákon ő irányítja a Red Bull F1-es csapatát, a konyhában viszont lemond a vezető szerepről Christian Horner. Elárulta, miért mosolyog Adrian Newey ajándékán.

Akármilyen hosszú és megerőltető lett az idei F1-es szezon, karácsonyra még ez az iparág is leáll, hiszen a pilóták és csapatfőnökök is csak emberek, akik ugyanúgy élvezik az ünnepet, ahogy mindenki más. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, náluk is a családi összejövetel a lényeg ilyenkor.

Hornert már a szezonzárón megérintette a karácsonyi hangulat Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Én még mindig őszintén izgatott vagyok a karácsony miatt. [Érdekes] lemenni a nappaliba a gyerekekkel és megnézni, hogy a Mikulás megette-e a húsos pitéjét és ivott-e egy korty whiskey-t. Nagyon sok minden történik.

„Aztán, jön a karácsonyi ebéd. E téren én csak utas vagyok. Arra figyelek, hogy a kenyérmártás elkészüljön és legyen kolbászos tekercs is. Olyan vagyok ilyenkor, mintha az FIA-sok ellenőriznének valamit! Geri is elmélyül a feladatban, ahogy Bluebell is, talán ő a legjobb szakács a családban!” – nevetett feleségére, az egykori Spice Girlre és lányára utalva a csapat honlapján.

„Túl sokat eszünk, aztán általában játszunk a délután folyamán, majd koraeste mindenki elalszik a pulykás szendvicse után.”

Horner és felesége, Geri Forrás: Mark Thompson/Getty Images

Horner felidézte, hogy Adrian Newey, a csapat technikai igazgatója a múltban az ő kisfiát is megajándékozta, és ez a gyermek öröme mellett őt is megmosolyogtatja.

„Ilyenkor minden arról szól, hogy a gyerekekkel töltsük az időt, Legózunk, ami elég népszerű nálunk az unikornisokkal és a Hatchimalokkal együtt. Monty kapott Adriantől egy Lego traktort, legalább ötvenszer újraépítette már, és mindig azt mondja nekem, hogy

Mókásnak tartom, hogy egy hároméves azt mondja nekem, hogy Adrian szerint fontos követni az utasításokat, noha Adrian talán sohasem tartott be egyet sem az egész életében, hanem mindig előáll a sajátjaival!”