Vágólapra másolva!
Carlos Sainz maranellói látogatásával vette kezdetét a Ferrari Sebastian Vettel utáni korszaka. A 26 esztendős spanyol pilóta megismerkedett az új munkatársaival, valamint autóba is ült.

Túl van első ferraris napján a Sebastian Vettelt váltó Carlos Sainz. A McLarentől érkező spanyol pilóta megismerkedett a Ferrari maranellói gyárával, jövő évi munkatársaival, valamint együtt ebédelt Mattia Binotto csapatfőnökkel és Charles Leclerc-rel. Egyelőre csak az összeszokáson volt a hangsúly, a 26 esztendős pilóta a munka érdemi részét csak januárban kezdi meg, abban a hónapban azonban már tesztelni is fog az istálló házi tesztpályáján.

Sainz (jobbra) Binottóval (középen) és Leclerc-rel Forrás: Ferrari

Mint minden versenyzőre, Sainzra is mély benyomást tett, hogy mostantól már tényleg a Ferrari pilótájának érezheti magát.

– nyilatkozta az első maranellói napja után. – Teljességgel készen állok, motivált vagyok, fel vagyok frissülve az új kihívásra. Most jön a karácsony, némi pihenés, hogy kikapcsoljak és olyan gyorsan feltöltsem az akkumulátoraimat, amennyire csak lehet. De mindenki biztos lehet benne, hogy januárban már elég korán itt leszek, hogy hajtsam és segítsem a csapatot, hogy a lehető leggyorsabban lépjen előre a helyes irányba. Már alig várom, hogy őszinte legyek. Ma megvoltak az első megbeszéléseim, először néztem körül a gyárban. Ezt soha nem fogom elfelejteni, és már alig várom, hogy jövőre ennél többet tegyek."

Sainz elmondta, azt tervezi, hogy akárcsak McLarenhez szerződésekor, ezúttal is sok időt fog a gyárban töleni az év elején, hogy minél felkészültebben kezdhesse meg a szezont.

Az üléspróba is megvolt Forrás: Ferrari

Egyelőre azonban még tényleg csak az ismerkedésen volt a hangsúly, valamint üléspróbán is részt vett, mivel januárban Fioranóban fog körözni a 2018-as Ferrarival. „Nagyon lightos programja volt – mondta Sainzról Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke. – Egyszerűen körbevezettük a gyárban, akár egy turistát, hogy legalább tudja, hogy mi hol van. Januárban fontos lesz ezt tudnia, fontos lesz, hogy képes legyen közlekedni a gyárban. Elmerülhetett a Ferrari értékeiben és történelmében, ezen kívül megvolt az üléspróbája is, hogy felkészüljön a januári tesztre.

Úgyhogy egy nagyon egyszerű karácsony előtti látogatás volt, körbevezetés a gyárban, ebéd és találkozás a mérnökökkel."

Az érdemi munka januárban indul Forrás: Ferrari

Akárcsak Fernando Alonso és a Renault esetében, a Ferrari is arra szeretné használni Sainz korábbi autóval megejtett tesztjét, hogy a februári barcelonai teszt előtt amit csak lehet, elvégezzenek, és a spanyol megismerje a csapat munkamódszereit. „Másfél napja lesz a barcelonai téli teszten, de szervezünk neki egy napot, vagy egy kicsit többet itt Fioranóban. A 2018-as autót fogja vezetni, mert a szabályok ezt teszik lehetővé. Ezek lesznek az első pillanatai egy Ferrariban.

– mondta Binotto.

Riccardo Adamival Forrás: Ferrari

A csapatfőnök azt is elárulta, hogy Sainz egy az egyben megkapja Sebastian Vettel idei gárdáját, azaz nem érkeznek új mérnökök a csapatba. A spanyol pilóta versenymérnöke Vettel korábbi versenymérnöke, Riccardo Adami lesz.