A Red Bull tagadja, hogy elcsábítanák Russellt a Mercedestől

Forma-1, Szahíri Nagydíj, időmérő, George Russell, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 05: Second place qualifier George Russell of Great Britain and Mercedes GP looks on in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 05, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több okból is kizártnak tartja Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója, hogy a Mercedes protezsáltja, George Russell a közeljövőben átigazoljon hozzájuk. Az osztrák veterán szerint nem csak a brit pilóta tudott volna tündökölni a világbajnok autóval.

George Russell körül forog a világ a Forma-1-ben, mióta a brit pilóta beugrott honfitársa, a koronavírusos Lewis Hamilton helyére a Szahíri Nagydíjon. Russellnek jó esélye volt, hogy megnyerje a versenyt, de ez végül nem sikerült, mert a második kerékcseréje előtt akkor beszélt a rádión, amikor a csapatot irányító Ron Meadows is, ezért a szerelői egy része nem hallotta, hogy milyen gumikat kell felszerelni az autójára.

Russell hirtelen a figyelem középpontjába került Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi - Formula 1

Russell teljesítményével ettől függetlenül nagyon elégedettek voltak a Mercedesnél, az is felmerült, hogy a brit sportolónak minél hamarabb szerződést kellene adni a világbajnok istállónál, és a német RTL arról is spekulálni kezdett, hogy a fiatal versenyző a nagy rivális Red Bull érdeklődését is felkeltette.

A Red Bullnál szükség lenne egy jó pilótára Max Verstappen mellé,

mert Alexander Albon nem hozza az eredményeket, ennek ellenére továbbra sem tudni, hogy a csapat hajlandó-e lecserélni őt Sergio Pérezre, Nico Hülkenbergre vagy – a pletykák szerint – akár Russellre. Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója az F1-insider.com-nak egyértelműen állást foglalt.

„Russell nem téma a számunkra. Nyilvánvaló, hogy szuper munkát végzett múlt vasárnap, de akad még néhány versenyző, aki megtette volna ezt a Mercedesnél” – jelentette ki, de elsősorban nem sportszakmai, hanem a pályán kívüli indokokkal magyarázta, hogy a brit pilótának miért nincs jövője a Red Bullnál.

„Először is, ő a Mercedes pilótája, másrészt Toto Wolff menedzseli őt. Egyébként is, futólag azt mondta nekünk, hogy tízéves szerződése van Wolff-fal. Ez így kizárt nálunk. Nekünk is vannak fiatal versenyzőink, akiket gondozni akarunk, és ők is nagyon tehetségesek” – jelentette ki Marko, aki elsősorban a Cunoda Jukira gondolhatott.

Cunodát felkészítenék arra, hogy a Red Bull pilótája legyen Forrás: Josh KRUSE/Josh Kruse

A japán pilóta idén az F2 3. helyezettje lett Mick Schumacher és Callum Ilott mögött, a német bajnokhoz hasonlóan várhatóan az F1-ben folytatja a pályafutását az Alpha Taurinál, míg Albon vagy marad a Red Bullnál, vagy Christian Horner csapatfőnök álláspontja szerint egy évet a kispadon tölthet.

„Juki nem csupán hihetetlenül gyors és tehetséges, nagyon mókás és laza viselkedésű. Az a tervünk, hogy

– vázolta Marko. Nagy kérdés, hogy addig ki kapja meg az ülést, Marko a szaklapnak azt mondta, Pérez győzelme nem befolyásolja a döntésüket, amit még az év vége előtt meg akarnak hozni.