A 2016-os Indy 500 győztese is bejelentkezett Hamilton helyére

Alexander Rossi, Andretti Herta Autosport, Indianapolis 500, Indy 500
INDIANAPOLIS, IN - MAY 29: Alexander Rossi, driver of the #98 Andretti Herta Autosport Napa Dallara Honda celebrates in victory circle after winning the 100th Running of the Indianapolis 500 Mile Race at Indianapolis Motorspeedway on May 29, 2016 in Indianapolis, Indiana. Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem volt rest telefont ragadni a 2016-os Indianapolis 500-at megnyerő korábbi F1-es pilóta, és jelezni a Mercedes csapatfőnökének, hogy ő bizony szívesen vezetne a koronavírusos Lewis Hamilton helyén.

Valószínűleg profi autóversenyzők tucatjainak csillant fel a szeme legalább egy pillanatra akkor, amikor Lewis Hamiltonról kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Na nem azért, mert bármi rosszat kívánnának az azóta magát egyre jobban érző hétszeres világbajnoknak, hanem azért, mert ezáltal felszabadult a motorsport legirigyeltebb két üléséből az egyik. A korábbi F1-es pilóta, egyben a 2016-os Indy 500 győztese elárulta, ő nem is volt rest bedobni a nevét a Hamilton potenciális helyetteseit tartalmazó kalapba.

Rossi a 2016-os Indy 500 megnyerése után Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jonathan Ferrey

Rossi 2015-ben, a GP2-es bajnokság (a Forma-2 elődje - a szerk.) éllovasaként mutatkozhatott be a Forma-1-ben a Manor Marussia színeiben, de csak öt futam jutott neki a királykategóriában. A 2016-os esztendőt már főállású IndyCar-pilótaként kezdte, és mindenki megdöbbenésére már élete első Indianapolis 500-át megnyerte, noha ehhez jókora adag szerencse is kellett.

A 29 esztendős amerikai azóta az IndyCarban, valamint sportautókkal versenyez, előbbiben 2018-ban az összetett második, 2019-ben pedig a harmadik helyén végzett. Az Off Track podcastban most a szintén az IndyCarban versenyző James Hinchcliffe-nek árulta el, hogy poénból ő is bejelentkezett Toto Wolffnál, a Mercedes csapatfőnökénél Hamilton megüresedett helyére.

– osztotta meg a történetet a hallgatókkal, valamint azt is elárulta, hogy egy "kézfelemelős" emojit küldött, azt üzenve, hogy jelentkezik a betöltendő helyre, majd azt bizonygatta, hogy mivel már „nagyjából kilencszer" versenyezett Bahreinben, remek helyettes lett volna belőle.

Rossi öt F1-es futamának egyikén, a 2015-ös USA Nagydíjon Forrás: AFP/Clive Mason

A valóságban persze George Russellen és Stoffel Vandoorne-on kívül senkinek nem volt reális esélye behuppani az üresen maradt W11-be a Szahíri Nagydíjra, mindez pedig végül előbbinek jött össze, köszönhetően a Williamsnek, amely elengedte a fiatal britet.

A Hamilton által szabadon hagyott ülést „a motorsport valaha volt legnagyobb lehetőségeként” jellemző Rossinak legyen mondva, ő is azt mondta, hogy „szerintem csakis egyetlen ember van, akinek meg kellett kapnia ezt az esélyt, ő pedig nem más, mint George Russell.”