Vágólapra másolva!
Nagyot fordult a kocka a Szahíri Nagydíjon a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért zajló csatában. A Racing Point ismét esélyessé vált, a McLarent erősítő Carlos Sainz szerint ez a papírforma.

Sergio Pérez múlt vasárnapi, meglepő győzelmével és Lance Stroll dobogós eredményével ismét a Racing Point a konstruktőri világbajnokság 3. helyezettje, miután a McLaren a Szahíri Nagydíjon nem tudta megtartani a verseny elején megszerzett dobogós pozíciót, és Carlos Sainz csak a 4. helyre ért oda, míg Lando Norris az utolsó kockából rajtolva a 10. helyre tudott felkapaszkodni.

A Racing Point jóval gyorsabb a McLarennél, de mégsem lefutott a meccs a 3. helyért Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Giuseppe Cacace

A wokingi istálló így 10 pontnyi hátrányba került a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért zajló versenyben, és visszaszorult a 4. helyre, ez még mindig nem ledolgozhatatlan lemaradás, de újabb melléfogás kell a silverstone-i ellenféltől, hogy a McLaren végül megkaparinthassa a dobogó legalsó fokát.

Ebből idén akadt bőven:

stratégiai, technikai és versenyzői hibák egyaránt előfordultak a Racing Pointnál,

ráadásul Sergio Pérez és Lance Stroll is kénytelen volt visszalépni koronavírus-fertőzés miatt. Ez, és a McLaren néhány kiemelkedő szereplése lehetővé tette, hogy versenyben maradjanak, de Sainz szerint egyértelmű, hogy a pink Mercedesnek is csúfolt autó a gyorsabb.

„Ez Abu-Dzabiban fog eldőlni, de ezúttal megérdemeljük, hogy mi vagyunk az esélytelenebbek. Az egész év során ők voltak a gyorsabbak, nem értem, hogy még hogyan nem biztosították be a 3. helyet a konstruktőri világbajnokságban – nyilatkozta Sainz a Sky Sportsnak azután, hogy Pérez egy alaposan használt Mercedes-motorral is 21 rövid kör alatt 10,5 másodpercet adott a 2. helyezett Esteban Oconnak.

„Egy olyan verseny, amilyet most Pérez teljesített, megmutatja, hogy pillanatnyilag mennyire jó ő és az autó is, amit vezet. Egyébként, tényleg nagyon örülök Checo sikerének, de az is meglátszik, hogy mennyire gyors a Racing Point, és nem értem, hogy még hogyan nem húzták be a 3. helyet. A vége felé még teszünk egy próbát, de igazából most úgy tűnik, hogy ők az esélyesek.”

A Racing Point idei szezonjához hozzátartozik, hogy az FIA a 70. évforduló Nagydíja előtt összesen 15 pontot levont tőlük az idei autójuk tervezése körül talált szabálytalanságok miatt, enélkül a silverstone-i csapat a futamokon elkövetett hibáikkal együtt is 25 ponttal vezetne az ellenfél előtt, ami jelentős, bár még mindig nem behozhatatlan különbség lenne.