Vágólapra másolva!
Távozik a Ferraritól a karosszériarészleget vezető Simone Resta és az olasz gyártó ügyfelénél, a Haasnál folytatja a pályafutását. Mattia Binotto csapatfőnök pozíciója nem változik.

Folytatódik a Ferrari F1-es csapatának átszervezése, jelentette be az olasz gyártó alig néhány hónappal azután, hogy a legendás istálló történetének egyik leggyengébb szezonkezdetére reagálva egyszer már módosítottak az istálló menedzsmentjén. Ezúttal a karosszériafejlesztést vezető Simone Resta távozik, a helyét Enrico Cardile veszi át.

Resta elhagyja a Ferrarit, a Haas technikai igazgatója lesz Forrás: Foto Studio Colombo

Resta a Ferrari ügyfelénél, a Haas-csapatnál folytatja a pályafutását technikai igazgatóként. A lépés elsőre különös, hiszen a Ferrari az F1 leghíresebb csapata, de úgy már kevésbé meglepő, hogy a héten a Haas bejelentette a Ferrari-akadémista Mick Schumacher szerződtetését. Az 50 esztendős szakember

2018 májusában az Alfa Romeo Sauberhez igazolt a Ferraritól, ahol akkor éppen Charles Leclerc versenyzett, majd 2019 augusztus 1-től ismét Maranellóban dolgozott.

Az olasz mérnök a pályafutását a Minardinál kezdte 1998-ban, majd 2001-től a Ferrari szenior tervezőmérnöke lett, 2006-tól a kutatás-fejlesztési részleg vezetője, 2012-től tervezési igazgatóhelyettes volt. A néhai Sergio Marchionne hatalomátvétele után főtervezőnek nevezték ki, néhány hónappal az olasz-kanadai üzletember halála előtt igazolt át az Alfa Romeóhoz.

A közelmúltban sajtóhírek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ellentét alakult ki Resta és a csapatfőnök Mattia Binotto között, a felek ezt tagadták, de mindenképpen szokatlan, hogy bő egy év után ismét elhagyja a posztját, bár ez Schumacher szerződtetése mellett a költségplafon bevezetésével is magyarázható.

A Ferrari megerősítette azt is, hogy a július 22-én bejelentett átszervezés többi érintettje változatlan munkakörben dolgozhat tovább, Enrico Gualtieri vezeti a motorfejlesztést, Laurent Mekies sportigazgató marad, és erre külön nem tértek ki, de Binotto a csapatfőnök.

Binotto és Mekies (háttal) marad a helyén, Schumacher haasos pályafutását rutinos szakemberrel segítik Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock - Formula 1

„A Scuderia Ferrari szervezete gyorsan változik, hogy élenjárók maradjunk. 2021-től az új szabályok bevezetése mindannyiunkat új kihívások elé állítja, ezt pragmatizmussal és szabad szellemmel kell kezelniünk, amit már megkezdtünk a néhány hónappal ezelőtt bejelentett szervezeti változásokkal” – nyilatkozta Binotto.

„Ezért gondoljuk, hogy a Haasszal zajló hosszútávú, a Forma-1-es belépésük idején megkezdett együttműködésünk alapot adhat ahhoz, hogy mindkét fél előnyt kovácsoljon a szinergiákból és lehetőségekből, az FIA szabályainak megfelelően. Ezt szem előtt tartva, örömmel jelentjük be, hogy a nagyra értékelt Simone Resta az amerikai csapat mérnöki gárdáját fogja erősíteni a következő év elejétől.”

„Ez újabb lépés a csapat technikai részlegének folyamatos alakításában. Simonénak köszönetet mondunk az eddigi erőfeszítéseiért, fontos szerepet kap majd egy csapatnál, ami megerősítette hosszútávú elköteleződését a Forma-1 mellett.

A Scuderián belül Enrico Cardile feladata lesz, hogy koordinálja a műszaki és emberi erőforrásokat, amelyek a az autó tervezéséhez és a teljesítménye fejlesztéséhez kötődnek.”