Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői túlléptek a Bahreini Nagydíj elején történt összetűzésükön, de Charles Leclerc nem értett egyet Sebastian Vettel kritikájával, szerinte ezúttal jobban helyezkedett a stájerországi rajtjánál.

A kaotikusan indult Bahreini Nagydíj második rajtja során ismét összetűzésbe keveredtek egymással a Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel feldúltan panaszkodott csapattársára, Charles Leclerc-re, aki szerinte túlságosan agresszív volt, és a Stájer Nagydíjon történt ütközésüket emlegette. Az olasz csapat autói ezúttal folytatták a versenyt, de Leclerc is mindössze 1 pontot szerzett.

Leclerc szerint szoros volt a helyzet, de továbbléptek Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Megbeszéltük – nyilatkozta a monacói pilóta az esetről. – Az én szempontomból csak annyit mondhatok, hogy bizonyosan extrém szoros volt a helyzet, de másrészt nem hasonlított a Stájer [Nagydíjon történtekre], ahol úgy helyezkedtem, hogy ő nem láthatott engem.”

„A rés nagyon kicsi volt, de ráhajtottam úgy, hogy biztosan lásson engem. Arról lehet vitatkozni, hogy talán nem volt elég nagy a távolság köztünk, figyelembe véve, hogy ugyanannál a csapatnál versenyzünk, de hát, ez van.”

Noha a négyszeres világbajnok indulatos volt a verseny hevében, később úgy vélte, „nem kell nagy ügyet csinálni” a történtekből, de lehetséges, hogy ez már annak a jele, hogy a német pilóta lemondott az idei szezonról és kevésbé foglalkoztatják az események, tekintettel arra, hogy a szezon végén elhagyja a Ferrarit, és idén már nincs reális esélye arra, hogy komolyabb eredményt érjen el.

„Nyilvánvalóan szoros volt – összegzett. – Amikor három autó megy az első kanyarban, akkor néha megoldják, de a legtöbbször nem – utalt az ütközés veszélyére. – Beszéltünk a dologról, úgyhogy továbbléphetünk. Nem nagy ügy.”

A két Ferrari megint a mezőny sűrűjébe került Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

A törökországi fellángolás után a Ferrari ismét szerényen szerepelt, a bahreini 1 ponttal lemaradtak a konstruktőri világbajnokság 3-5. helyéért zajló csatában. Ezt elsősorban az ellenfeleknél gyengébb motorjuknak köszönhetik, de Laurent Mekies sportigazgató szerint nem csak e téren keresendő a hátrány oka.

„Az egész környezet nagyon más volt ahhoz képest, amivel az előző három-négy versenyen szembesültünk Európában, ahol hűvösebb, esős időjárás volt. Remélhetőleg, megoldást találunk arra, hogy egy kicsit többet hozzunk ki ezen a hétvégén, és a jövő hétvégén ismét megpróbáljuk” – utalt a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra.