Vágólapra másolva!
A Haas kedden bejelentette, hogy az F2-ben versenyző Nyikita Mazepin lesz a csapat egyik F1-es pilótája a 2021-es szezontól. Nem sokkal később egy szurkoló arról posztolt a közösségi médiában, hogy a sportoló tiszteletlen üzeneteket küldött neki.

Nyikita Mazepin lesz a Haas egyik F1-es pilótája a 2021-es szezontól, jelentette be a csapat kedden. A fejlemény már régóta nyílt titok volt a sportágban, ahogy az is, hogy az orosz versenyzőnek több vitatható megmozdulása is volt a pályákon az eddigi pályafutása során.

Mazepin a Haas versenyzője lesz Forrás: James Gasperotti/Haas F1 Team

Mazepin versenyszituációkban sem volt mindig sportszerű, de elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az F3-as Európa-bajnokság 2016-os hungaroringi fordulóján megütötte Callum Ilottot, ezért egy futamtól eltiltották. Tehetős édesapja, Dmitrij Mazepin óriási anyagi forrásokkal egyengeti az útját, korábban felmerült, hogy csapatot vásárolnak neki az F1-ben is.

A Haas bejelentése után egy szurkoló azzal vádolta meg a versenyzőt, hogy tiszteletlenül bánt vele egy korábbi üzenetváltás során.

„A versenyző felállás számomra mindig is 19 pilótából és abból a csávóból fog állni, aki meztelen [képeket] kért tőlem, és mérges lett, amikor nem küldtem neki” – állt az első Twitter-bejegyzésben.

A felhasználó állítását többen is megkérdőjelezték, akadtak olyanok is, akik hibáztatni kezdték más, az Instagramra feltöltött képei miatt, ezért két tweettel később az állítólag Mazepinnel folytatott üzenetváltás képernyőmentéseit is posztolta. „Senkinek sem tartozom bizonyítékkal. Azért teszem csak meg, hogy ne tartsanak hazugnak vagy figyelemfelkeltőnek.”

A képernyőképeken az látható, hogy a Mazepinnek tulajdonított üzenetek között a panaszos testalkatára vonatkozó megjegyzések is szerepeltek, majd egy másik alkalmazásban feltételezhetően a versenyző kifogásolja, hogy nem látja beszélgetőpartnere fenekét, mire ő azzal reagált, hogy „bizonyos dolgokat ki kell érdemelni.”

Mazepin korábban a Mercedes színeiben is tesztelt Forrás: Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

Mazepin ekkor jelezte, hogy befejezné a társalgást, de megismételte korábbi ajánlatát, hogy a felhasználó jelentkezzen nála, ha személyesen is elmegy egy versenyre. Az idézett beszélgetés azzal zárul, hogy a sportoló tagadta, hogy az elutasítás miatt megsértődött volna, „csak nincs időm szurkoló lányokra, akik eljátsszák, hogy nehezen adják magukat.”

A panaszos felhasználó az első három poszt megjelenése után privátra állította Twitter-csatornáját, a versenyző és a csapat egyelőre nem reagált a felvetésekre.