Vágólapra másolva!
Az isztambuli hétvége után Bahreinben is megjelent egy kutya az F1-es pályán, amit a pilóták is nyugtáztak: Sebastian Vettel dalolva, Lewis Hamilton kissé aggódva.

Egy kóbor kutya zavarta meg a Bahreini Nagydíj második szabadedzését, nem sokkal azután, hogy Alexander Albon balesete miatt piros zászlóval leállították a száguldást. A pilóták éppen ismét pályára hajthattak, amikor a kutyát észrevették a kerítésen belül, a versenyigazgató ismét rögtön megszakította az edzést.

Addigra viszont többen is pályára léptek már, így lassú tempóval, de látták a pálya körül szaladó állatot, amiről Daniel Ricciardo elsőre nem tudta eldönteni, hogy kutya-e vagy macska, Sebastian Vettel viszont rögtön kapcsolt és a Baha Men 2000-es, közismert számát, a „Who let the dogs out?” című dalt kezdte dúdolni a rádión, versenymérnöke derültségét kiváltva.

Vettel nemrég a Sky Sports műsorában elárulta neki is van egy Labrador fajtájú kutyája, Lewis Hamilton bulldogja, a nemrég vegán étrendre átállított Roscoe pedig már szintén nagy ismerségre tett szert. „Remélem, nem Roscoe az” – mondta Hamilton a rádión, amikor mérnöke tájékoztatta őt arról, hogy egy kutya szaladgál a pályán.

Annak ellenére, hogy ez zsinórban a másik hétvége, amikor kutyák zavarják meg a Forma-1-et, nem gyakori, hogy kóbor kutyák mennek be a pályára. Az viszont előfordul, hogy a versenyautók összetűzésbe kerülnek az élővilággal: Kanadában rendszeres a mormoták felbukkanása, de akadtak már sütkérező sirályok is az aszfalton, Szingapúrban egy óriási gyík jelent meg a pályán, a mai Red Bull Ringen pedig egy szarvas ugrotta át a kerítést, ebből később mém is lett.