Vágólapra másolva!
A Racing Pointtól távozó Sergio Pérez elárulta, már csak abban bízik a 2021-es szezonnal kapcsolatban, hogy a Red Bull szerződést ajánl neki. Ha nem, akkor nyugalmas éve lesz.

Egyelőre úgy tűnik, az idei összes részvétele alkalmából pontot szerző Sergio Pérez lehet az, aki pórul jár a pilótakeringőben. A 30 esztendős mexikói pilóta hároméves szerződésének első évében jár, de az együttműködése véget ér a Racing Pointtal, miután az Aston Martinná váló istálló leigazolta a helyére Sebastian Vettelt.

Pérez vajon jövőre is ott lesz Bahreinben? Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

A középcsapatoknál közben elfogytak a helyek, az Alfa Romeo és a Williams nem változtat a felállásán, a Haas pedig várhatóan hamarosan bejelenti Mick Schumacher és Nyikita Mazepin szerződtetését, így a tőkeerős szponzorokkal rendelkező és megbízhatóan pontokat szerző Pérez hoppon maradhat.

Egyetlen reális esélye maradt, amit a Red Bull nyújthat a számára

abban az esetben, ha a szezon végén elküldik az alulteljesítő Alexander Albont, viszont a thai pilótával a gyenge eredmények ellenére is türelmesek a csapatnál, Pérez viszont már jelezte, nem tud várni a végtelenségig a Red Bull döntésére.

Most mégis úgy tűnik, hogy Pérez a kivárásra játszik, és a Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, amennyiben a Red Bull jövőre nem ajánl szerződést neki, egyáltalán nem kíván versenyezni 2021-ben, és pihenéssel tölti majd az évet. Ez egyben azt is jelenti, hogy bármikor is dönt a Red Bull arról, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa, Pérez elérhető marad.

„Csak egy opció marad. Már hosszú évek óta itt vagyok, folytatni akarom a versenyzést, szerintem a pályafutásom legjobb formájában vagyok, de csak okkal, egy tervvel, egy jó projekttel akarok tovább menni. Úgy gondolom, ha nincs jó projekt, ami 100 százalékos motivációt ad, akkor inkább nem vágok bele” – nyilatkozta Bahreinben a mexikói versenyző.

Pérez elismerte, a Red Bull döntésébe neki már nincs beleszólása, ezért elsősorban arra összpontosít, hogy a maradék három versenyen a lehető legjobban szerepeljen. Megerősítette, hogy 2021-ben csak a Forma-1-ben akar versenyezni, más sorozatok nem keltették fel az érdeklődését.

Pérez a Török Nagydíjon a 2. helyezett lett, eddig minden idei futamon pontokat szerzett, amelyen elindult Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Nem hiszem, hogy bármi mást csinálnék, arra használnám az évet, hogy eldöntsem, tényleg akarom-e még csinálni és nagyon hiányzik-e – utalt a versenyzésre. – A legtöbb versenyző fél évvel a visszavonulás után megőrül, és bármibe belefognának, ami csak adódik. Majd meglátjuk, egész életemben nem volt még ilyen élményem. Meg kell tapasztalnom, hogy milyen az élet a sporton kívül, passzol-e hozzám, és majd meglátjuk, hogy hiányzik-e vagy élni kell tovább azt az életet.”