Vágólapra másolva!
Újabb élcsapatnál, ezúttal a Red Bullnál okoz nehézséget a koronavírus: az F1 tájékoztatása szerint a sportigazgatóként dolgozó Jonathan Wheatley fertőződött meg a Bahreini Nagydíj előtt.

Pozitív lett a koronavírus-teszt Jonathan Wheatley, a Red Bull sportigazgatója esetében, adta hírül az F1 sajtóosztálya, az értesülést a csapat is megerősítette. A brit szakember ezért kénytelen kihagyni a hétvégén zajló Bahreini Nagydíjat és a jövő hétvégén zajló Szahíri Nagydíjat is, mert kötelezően 10 napos karanténnak kell alávetnie magát. A csapat többi tagját a fertőzés nem befolyásolja.

Wheatley a Red Bull egyik alapembere, de megoldják a helyettesítését Forrás: Getty Images

A Red Bull szerint Wheatley feladatait szétosztják a pályán jelen lévő munkatársai között, további csapattagokat nem kellett elkülöníteni és a helyzet nem okoz zavart az istálló működésében.

Wheatley előtt korábban a McLaren, a Mercedes, a Racing Point, a Williams és a Pirelli utazó stábjában is felbukkant a koronavírus, de az FIA és az FOM óvintézkedéseinek köszönhetően a júliusban megkezdett szezon lebonyolítását egyelőre nem hátráltatta a világjárvány.

Legutóbb Simon Robertsről, a Williams megbízott csapatfőnökéről és Mario Isoláról, a Pirelli autósportért felelős vezetőjéről derült ki, hogy megfertőzte őket a koronavírus, Roberts ki is hagyta a két héttel ezelőtti Török Nagydíjat, de ezúttal várhatóan újra munkába áll.

Szigorú óvintézkedéseket kell betartani a pályán Forrás: Antonin Vincent / DPPI/Antonin Vincent

A Forma-1 idei szezonjából három versenyhétvége van hátra, két futamot Bahreinben rendeznek, majd december 13-án Abu-Dzabiban zárul a világbajnokság, ami várhatóan 2021 márciusában indul majd újra.