A nő, aki mindenhová követi Hamiltont, az egyik legnagyszerűbb dolog, ami történt vele

Forma-1, Stájer Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Angela Cullen
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 12: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates in parc ferme after winning the Formula One Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 12, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Leonhard Foeger/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Négy éve elválaszthatatlanok a Forma-1-es versenyhétvégéken, Lewis Hamilton elmondása szerint pedig ennél jobban nem is jöhetnének ki. A Mercedes hatszoros világbajnoka elmondta, hogyan kezdte el együtt járni a világ versenypályáit azzal a nővel, akinek a megismerése az egyik legnagyszerűbb dolog, ami valaha történt vele.

Lassan öt éve, hogy Lewis Hamilton mellett feltűnt a bokszutcában egy akkor a negyvenes évei elején járó szőke nő, aki szinte állandóan a Mercedes világbajnoka körül sürgött-forgott. Ha kellett, a kulacsát és a sisakját cipelte, máskor az esernyőt tartotta fölé, vagy éppen csak árnyékként követte a brit szupersztárt. A jelenléte hamar megszokottá vált Hamilton körül, aki most először beszélt részletesen arról, mennyire fontos, hogy vele van.

Angela Cullen minden futamra elkíséri Hamiltont Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Leonhard Foeger

Ez a hölgy nem más, mint az új-zélandi Angela Cullen, Hamilton saját fizioterapeutája, aki a 2016-os szezon elején szegődött az akkor háromszoros világbajnok pilóta mellé, és azóta minden versenyre elkíséri. Noha kívülről sokszor tényleg úgy tűnhet, hogy a néhai Dr. Aki Hintsa által alapított Hintsa Performance kötelékébe tartozó Cullen munkája csak Hamilton dolgainak cipeléséből áll, ennél valójában sokkal többről van szó.

– jelentette ki Hamilton. – Szerencsés vagyok, hogy sok emberrel dolgozhattam együtt, de ő a legkeményebben dolgozó nő, akihez valaha közöm volt."

„Fókuszált, önzetlen és békéssé teszi a hétvégéimet. Bármelyik nap bármikor is ébredjek fel, ő mindig pozitív, soha egyetlen egyszer sem volt még negatív, ami nagyon-nagyon fontos. Szerintem fontos az életben, hogy az ember pozitív személyiségű emberekkel vegye körül magát. Nem utazgathat olyanokkal, akik lehúzzák, akik nem ösztönzik arra, hogy jobb legyen és nem emelik fel, amikor maga alatt van. Olyan emberekre van szükség, akik ezt megteszik érted, ő pedig egy ilyen ember."

Cullen gyakorlatilag Hamilton mindenese, ha éppen arra van szükség, a kutyájára vigyáz Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Hamilton elmesélte azt is, hogy miként hozta össze a sors Cullennel. „Amikor az ember megérkezik a Forma-1-be, mindenki fizioterapeutákról beszél, de sokuk csak személyi edző, mégis fizioterapeutának hívják magukat. Évekig férfi edzőm volt, de észrevettem, hogy mindig kisebb sérülésekkel bajlódom.

a hétvégéken nem kell edzenem.« Akkor döntöttem el, hogy találnom kell egy fizioterapeutát. Angelához már korábban is jártam odahaza, úgyhogy beszéltem vele és megkérdeztem, hogy lenne-e kedve velem utazni. Ekkor még nem sejtettem, hogy ilyen nagyszerű kapcsolatunk lesz."

Versenymérnökéhez is nagyon szoros szálak fűzik

Hamilton közvetlen környezetében dolgozók fontosságáról mondott szavait alátámasztja az is, hogy milyen a viszonya Peter Bonningtonnal, aki mercedeses karrierje kezdetétől fogva a versenymérnöke. A hatszoros világbajnok szerint ők ketten nagyon hasonló személyiségek, és akárcsak a fizioterapeutájával, Bonningtonnal is remekül kijönnek.

Hamilton és Bonnington a Portugál Nagydíj rajtja előtt Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Bono az első naptól mellettem van. Nem volt a legkönnyebb utunk, de mindig is ő volt az első számú mérnököm – nyilatkozta korábban Hamilton a Sky Sportsnak. – Nagyszerű csapat van körülöttünk, de ő a vezér. A mi együttműködésünk és energiánk átragad azokra, akik velünk dolgoznak. Sok mindenen keresztülmentünk, tavaly ott volt a betegsége, voltak idők, amikor nem tudta, hogy folytatni akarja-e, voltak idők, amikor én nem tudtam, hogy folytatni fogom-e. De soha nem veszekedtünk vagy ilyesmi, összességében nagyon hasonlóak vagyunk, mindketten csendesek, akik megtartják maguknak az érzéseiket.

Arra inspirált, hogy jobb versenyző legyek, én pedig szeretném azt gondolni, hogy segítettem neki jobb mérnökké válni."