A Mercedes csapatfőnöke nem akar újabb balhét, ezért nem szerződtetné Verstappent

Forma-1, Portugál Nagydíj, szombat, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 24: Pole position qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP speaks with third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 24, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Jose Sena Goulao - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, az F1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke elmondta, hogy miért nem igazolná le Lewis Hamilton mellé a mezőny egyik legjobbjának tartott Max Verstappent.

Ki ne emlékezne Lewis Hamilton és Nico Rosberg puskaporos hordóhoz hasonlító közös időszakára a Mercedesnél. A barátokból ellenségekké váló csapattársak 2013 és 2016 között versenyeztek egymás oldalán, kezdeti jó kapcsolatuk pedig később a végletekig elmérgesedett. A 2016-os világbajnoki címe után váratlanul visszavonuló Rosberget 2017-re Valtteri Bottas váltotta, Toto Wolff csapatfőnök pedig nem is tervezi, hogy ismét csatateret csinál az istálló garázsából.

Rosberg és Hamilton egykor jó barátok voltak Forrás: Getty Images/2008 Getty Images/Robert Cianflone

Hamilton utóbbi években látott sikerei, és különösen az idei szezonban mutatott lehengerlő formája többekben is felvetette a kérdést, hogy mire menne a Michael Schumacher rekordjait döntögető brit, ha nagyobb ellenállásba ütközne. Jenson Button szerint bár egykori csapattársa sokat fejlődött azóta, hogy egy csapatban versenyzett vele a McLarennél, abban, hogy mára sokkal jobb versenyző lett, az ellenállás hiánya is szerepet játszik.

És mi más nehezíthetné meg Hamilton életét, mint egy erős csapattárs, például a jelenlegi mezőny leggyorsabbjának tartott Max Verstappen.

– zárta rövidre ezt a kérdés Toto Wolff az ORF-nek. Az osztrák üzletember ezután kifejtette, hogy Verstappent és Hamiltont soha nem párosítaná össze, mert nem akar még egyszer olyan helyzetbe kerülni, ahová Hamilton és Rosberg rivalizálása során került.

„Soha nem fogjuk megérteni, hogy pontosan mi történt Nico és Lewis kapcsolatában abban az időben. A kettejük múltja régre nyúlik vissza, egészen a gokartos időkig és a junior szériákban töltött évekig.

Nagyon nehéz volt megérteni a kettejük közötti dinamikát. Akkor kezdődött, amikor 2013-ban csatlakoztam a csapathoz, utána pedig egyre rosszabb és rosszabb lett. Nagyon nehéz volt kezelni."

2016-ban csúcsosodott ki a kettejük között feszülő ellentét Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Mark Thompson

Wolff úgy gondolja, hogy Verstappen jelenléte hasonló bonyodalmakhoz vezetne. „A csapatmegbeszélések során mindig negatív energia volt a levegőben – folytatta a visszaemlékezést a csapatfőnök. – Egy ponton túl ez már elfogadhatatlanná vált, beszéltünk róla, de az ellenségeskedés folytatódott.

Hamilton egyelőre nem rendelkezik szerződéssel a 2021-es szezonra, de minden bizonnyal folytatni fogja a Mercedesszel, míg Verstappennek hosszú távú szerződése van a Red Bull-lal, noha kilépési záradék minden bizonnyal szerepel a kontraktusában.