Leclerc szerint jövőre is legyőzi az Aston Martinhoz igazoló Vettelt

Forma-1, Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Toszkán Nagydíj
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 12: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari looks on in the Paddock before final practice ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az összetűzéseik ellenére Charles Leclerc szerint jó a kapcsolata Sebastian Vettellel, akinek sok sikert kíván a pályafutása következő szakaszára, de szerinte a Ferrarival le fogják győzni a német pilótát.

Két közös szezon után, az év végén elválnak Charles Leclerc és Sebastian Vettel útjai, miután a Ferrari nem ajánlott új szerződést a négyszeres világbajnok számára. Tavaly Leclerc meglepetésre minden fontos mutató terén legyőzte Vettelt, az idén pedig már akkora a különbség a két pilóta között, hogy az felvetheti a részrehajlás gyanúját is.

Leclerc és Vettel az idén utoljára versenyez közösen a Ferrarinál Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi - Formula 1

A két pilóta között viszont nincs feszültség, nemrég együtt focizva melegítettek be, és gyakran méltatják egymás teljesítményét, illetve munkáját is. Így tett Leclerc is a Sport Bild hasábjain, kiemelte Vettel sport- és magánemberi kvalitásait is.

– nyilatkozta a pontverseny 5. helyezettje. – Még akkor is, ha voltak problémáink egymással a pályán, például tavaly Brazíliában, mindig is tiszteltük egymást” – utalt az ütközésükre, amiért inkább Vettelt lehetett okolni, Leclerc viszont az idei Stájer Nagydíjon ütötte ki csapattársát.

„Sebnek köszönhetően versenyzőként és emberként is érettebb lettem. Lenyűgözött, ahogy dolgozott a csapattal, ahogy elemzi az adatokat és ahogy visszajelzéseket ad. Hihetetlenül profi és mindenki tiszteli őt.”

Idén nagy a különbség a két pilóta között, ez a gyengélkedő Ferrari miatt még látványosabb Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Amikor valaki elhagyja a Ferrarit, általában lefelé kezd ívelni a pályafutása, az idei SF1000-es viszont kevésbé tűnik versenyképesnek a Racing Point autójánál, Leclerc ennek ellenére

arra számít, hogy jövőre is felülkerekedik a német versenyzőn.

„Biztos vagyok abban, hogy jó munkát végzünk majd a Ferrarinál, a következő szezon során előrelépünk, és végül mi leszünk előrébb! – ígérte. – Kívánom neki, hogy az új kalandja is jól alakuljon a számára!”

Noha Leclerc szerint az idei autójuk az általános teljesítmény terén gyengélkedik, nehéz vezetni és a szezon eleje óta a dobogóra sem esélyes, kijelentette, nem irigykedik a zsinórban hetedik világbajnoki címét nyerő Mercedes autójára.

„Nem, nem, én a Ferrarinál versenyzem, és büszke vagyok erre. A Ferrari az F1 legendája. Pillanatnyilag csak arra vágyom, hogy a Ferrarit, a motorunkat és az autónkat visszavigyem az élre – szögezte le. – A Mercedes remek munkát végez, ezt nagyon tisztelem, de inkább a Ferrarinál maradok, és mindent megteszek, hogy visszavezessem a csapatot oda, ahol lenni akarunk. Meggyőződésem, hogy sikerrel járunk – jelentette ki. – Mindent beleadok ennek érdekében, ez már kiskorom óta az álmom.”