Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői akadémiájának legjobbjairól beszélt Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke és elmondta, mikor dőlhet el, hogy melyikük mutatkozhat be jövőre a Forma-1-ben.

Az Alfa Romeo bejelentésével biztossá vált, hogy jövőre legfeljebb a Haas-istállónál szerepelhet Ferrari-junior, Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke az Emilia Romagna Nagydíjon pedig megerősítette, hogy a Forma-2-ben versenyző három legjobb fiataljuk közül az egyik Forma-1-es ülést fog kapni jövőre, valamint arról is beszélt, hogy mikorra születhet meg a döntés ezzel kapcsolatban.

Schumacher, Ilott és Shwartzman közül jövőre egyvalaki Forma-1-es pilóta lesz Forrás: Ferrari

A Ferrari versenyzői akadémiájának jelenleg öt növendéke versenyez az F2-ben, közülük a pontversenyt vezető Mick Schumachernek, a második helyezett Callum Ilottnak és az ötödik helyen álló Robert Shwartzmannak lehet esélye jövőre a Forma-1-be kerülni, de reálisan nézve leginkább csak előbbi kettőnek.

„Mindannyiuk számára nincs hely – jelentette ki Binotto. – Szerintem jelenleg mindannyian jól szerepelnek az F2-ben, ha Mickről, Callumról és Robertről beszélünk. Be kell fejezniük az évet, mind a hárman a következő, bahreini versenyre koncentrálnak. Mind a hárman a bajnoki címért küzdenek, ami nagyon fontos nekik. Lesz lehetőségük vezetni az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén, majd ott lesz a fiatal pilóták tesztje szintén Abu-Dzabiban."

Binotto végül konkrétan kimondta, hogy a három versenyzőből csak egy lesz jövőre a Forma-1-ben (minden bizonnyal a Haas ülésében),

a végső cél azonban ezzel nem teljesül. „Az eddigiek alapján fogunk dönteni, az alapján, hogy miként fejlődtek és milyen potenciál van bennük.

Akármilyen út is vezet oda, az a kevésbé fontos. Végső soron az egyikük üléshez fog jutni jövőre a Forma-1-ben. A többiek előtt adódhatnak más lehetőségek, de az rajtunk áll, hogy megszervezzük ezt és mindannyiuknak lehetőséget adjunk."

Mick Schumachernek jók az esélyei Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hogy mikorra születhet meg a döntés, arról a csapatfőnök azt mondta, hogy még a december 6-i Forma-2-es szezonzáró előtt szeretnének pontot tenni a kérdésre.

– jelentette ki.

Jelen állás szerint a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy Mick Schumacher fogja megkapni a lehetőséget, hogy jövőre a Haas-istálló színeiben bemutatkozhasson az F1-ben, a csapattársa pedig a jelenleg szintén a Forma-2-ben versenyző Nyikita Mazepin lehet.