Pérez nem tud sokáig várni a Red Bull döntésére

Forma-1, Toszkán Nagydíj, Alexander Albon, Red Bull, Sergio Pérez, Racing Point
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 13: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leads Sergio Perez of Mexico driving the (11) Racing Point RP20 Mercedes during the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 13, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Pérez lát esélyt az élcsapathoz szerződésre, de nincs sok ideje várni a döntésre. Nem gondolja, hogy másodhegedűst keresnek Max Verstappen mellé.

Forró a talaj Alexander Albon lába alatt a Red Bullnál, mivel hosszú ideje csak elvétve tudja megközelíteni csapattársa tempóját. Több mint egy éve bizonyíthat már, és könnyen lehet, hogy az év végén megválnak tőle – kérdés, Pierre Gaslyhoz hasonlóan visszamenekítik-e a fiókcsapathoz vagy az F1-en kívül találja magát.

A Red Bull több mint egy évtizede nem nyúlt házon kívüli (nem az utánpótlás-programjukból kikerülő) versenyzőhöz, de ez most változhat, és a Racing Pointnál létszám felettivé vált

rutinos Sergio Pérez érkezése egyre észszerűbbnek tűnhet.

A mexikói elismerte, lát esélyt az odaigazolásra.

Pérez megpróbálja átvenni Albon helyét a Red Bullnál Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

„Egyelőre nem húzom ki őket a listáról, ahogy a többi csapatot sem, amíg nem jelentik be a felállást – mondta Imolában. – Azt hiszem, a Red Bull ülését mindegyik pilóta fontosabbnak tartaná megszerezni, mint más csapatokét."

Albon sorsa ezen a versenyen megpecsételődhet, ha nem villant, mert a Portugál Nagydíj előtt főnöke arról beszélt, hogy a következő két futamon múlik a jövője, és Portimaóban csúnyán leszerepelt. A Red Bull fiataljai közt perpillanat látszólag nincs olyan, akit érdemes lenne mélyvízbe dobni, ezért merült fel, hogy Pérezt vagy Nico Hülkenberget szerződtessék, akik tapasztalatuknál fogva képesek lehetnének közelebb kerülni Max Verstappenhez.

A gazdagabb támogatói háttér a mexikói felé billentheti a mérleg nyelvét, aki nem gondolja, hogy másodhegedűst keresnek a holland mellé.

Sergio Perez, Racing Point Forrás: Racing Point

„Második számú pilótává a pályán válik az ember. Meglepődnék, ha lenne csapat, amelyik előre azzal keresne meg valakit, hogy második számú lesz. De nem tudom, a Red Bullnál ez hogy megy."

Pérez a harmadik F1-es szezonjában már lehetőséget kapott egy él-(pontosabban a mezőny elejére várt)csapatnál, a McLarennél, de nem szerepelt jól és egy év után megváltak tőle.

Gaslyt meglepte, hogy esélye sem volt

Sokáig alternatívának tűnt, hogy Gaslyt és Albont megint megcserélék és az idén jó formába lendült francia újra lehetőséget kapjon a Red Bullnál. Mindazonáltal főnökei szerint ez a forgatókönyv fel sem merült és bejelentették, hogy marad az Alpha Taurinál.

„Seben kívül én vagyok az egyetlen, aki futamot nyert a Toro Rossóval – nyilatkozta Gasly. – Őt felvitték a Red Bullhoz és négy vb-címet nyert."

„Tőlem annyi telik, hogy megpróbálok erősen teljesíteni és lehetőséget teremteni magamnak a jövőben. Ennyit tehetek csupán. Eldőlt, hol leszek jövőre, nem akarok többé ezen gondolkodni."