A Red Bull rájött az autó gyengeségeire, de csak jövőre jön megoldás

Forma-1, Alexander Albon, Red Bull, Eifel Nagydíj, 2020 szombat
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 10: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 10, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Ronald Wittek - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mercedeshez hasonlóan a Red Bull sem tervez nagy előrelépést a fejlesztések terén az idei szezon hátralévő versenyein, de Christian Horner szerint rájöttek arra, hogy jövőre mit kell kijavítani.

A nagy várakozások ellenére a Red Bull idén sem tudta megszorítani a Mercedest a világbajnoki címekért zajló küzdelemben, a 2014 óta legyőzhetetlen istálló akár már a hétvégén, Portugáliában bebiztosíthatja újabb konstruktőri sikerét. Ráadásul, Max Verstappen csapattársa, Alexander Albon sem tudott megbarátkozni az autóval, tartósan lassabb a holland tehetségnél.

Vajon Albon az idei autó módosított változatát is vezetheti majd? Forrás: Getty Images/EPA/Ronald Wittek

A Nürburgringen a Red Bull közelebb volt a Mercedeshez a szokásosnál, ez azonban elsősorban az elmaradt pénteki szabadedzések és az időjárási körülmények számlájára írható, és a listavezető istálló csapatfőnöke, Toto Wolff is elárulta, hogy már felhagytak az idei fejlesztésekkel.

Általános trendnek tartotta azt is, hogy a Red Bull tempója a szezon vége felé közelít a Mercedeséhez.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Eifel Nagydíjon úgy vélte, az elmúlt hetek során elvégzett munkájuknak köszönhető, hogy közelítettek az éllovashoz, és a következő versenyeken is hasonló erőviszonyokra számít.

„Jön Portimao, jön Isztambul, jön Imola is – említette a helyszíneket, felcserélve a sorrendet. – Ez mind olyan pálya, ami igen érdekes a számunkra. Elszántak vagyunk, hogy jó lendülettel zárjuk a szezont, miután az RB16-os elég sok problémáját kiismertük, és ezeket az RB16B révén orvosoljuk” – ígérte a brit szakember.

Verstappen ritkán tudja igazán megszorítani a Mercedeseket Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Horner szerint a Nürburgringnek akadtak olyan szakaszai, ahol a Red Bull egyformán jó vagy jobb volt a Mercedesnél, de a pálya végi sikánban sok időt veszítettek. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is azt reméli, hogy jövőre az új fejlesztésű Honda-motorral közelebb kerülhetnek a Mercedeshez és „ezúttal már tényleg” a címvédő igazi kihívójává válhatnak.

„Még sohasem voltak olyan jók a körülményeink, mint most, a 2021-es év előtt” – nyilatkozta a német Sport1-nak. Ettől függetlenül az idei szezont sem adják fel teljesen, még akkor sem, ha Verstappenből már szinte biztosan nem lesz minden idők legfiatalabb világbajnoka. „Látunk esélyt a 2. helyre” – utalt Marko arra, hogy Valtteri Bottas előnye csupán 14 pont a holland pilótával szemben.