Az F1 csodacseréje elmondta, szerinte lesz-e a Red Bull pilótája

Forma-1, A 70. Évforduló Nagydíja, szombat, Nico Hülkenberg, Racing Point
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 08: Third place qualifier Nico Hulkenberg of Germany and Racing Point talks in a press conference after qualifying for the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 08, 2020 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg nem akar mindenáron a Forma-1-ben versenyezni, de a Red Bull megkeresését természetesen nem utasítaná vissza. Az idén a Racing Pointba eddig három versenyhétvégén beugró német pilóta az energiaitalos csapathoz szerződésének esélyeiről beszélt.

Noha a Red Bullnál továbbra is kiállnak a gyengén teljesítő Alexander Albon mellett, a paddockban terjedő pletykák szerint nem elképzelhetetlen, hogy végül mégis a thai-brit pilóta lecserélése mellett döntenek. Amennyiben erre kerülne a sor, a jövőre egyaránt ülés nélkül álló Nico Hülkenberg és Sergio Pérez kettős valamelyike lenne a leginkább kézenfekvő választás az energiaitalosoknak, már amennyiben nem saját nevelésű versenyző mellett döntenek. Az Eifel Nagydíjon az idén harmadik alkalommal beugró német pilóta pesszimista az esélyeit illetően.

Albontól több kell Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Mark Webber személyében legutóbb 2013-ban versenyzett olyan pilóta a Red Bullnál, aki nem a bikások kötelékéből került ki, Albon leváltásával azonban jövőre ismét ez a helyzet állhatna elő, az energiaitalosoknak ebben az esetben ugyanis vagy Pierre Gaslyt, vagy Danyiil Kvjatot kellene Max Verstappen jelenlegi csapattársának helyére ültetni.

Bokszutcai pletykák szerint azonban előbbi a korábbi viselkedése miatt teljesen kiesett a pikszisből Helmut Markónál,

miközben a Gaslynál rosszabbul teljesítő orosz akár még az F1-ből is kikerülhet a japán Cunoda Juki érkezésével.

Korábban a Red Bull osztrák tanácsadója is elismerte, hogy külsősként csak Pérez és Hülkenberg jöhet szóba, utóbbi a Motorsport-Total.com-nak azonban most arról beszélt, hogy nem tartja valószínűnek a Red Bullhoz szerződést. „Nem hiszem” – felelte arra a kérdésre, hogy jövőre az energiaitalosok pilótája lesz-e.

Marko Albon teljesítményét értékelve korábban azt mondta, hogy szerinte 3 tizedmásodpercnél senki sem tudna közelebb férkőzni Verstappenhez. Hülkenbergnek egy korábbi interjúban feltették a kérdést, hogy mit gondol erről a kijelentésről, mire azt válaszolta, hogy szerinte a nagyon jó napjain ő 3 tizeden belül lenne, de „Max egy igazi gyilkos, a nyers tempó terén az egyik legjobb, ha nem a legjobb, úgyhogy óriási kihívás lenne a csapattársának lenni, de szeretném megtudni, hogy milyen, és összemérni magam vele."

Szívesen kipróbálná magát Verstappen mellett Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Amennyiben nem a Red Bullhoz megy, már csak a Haas vagy az Alfa Romeo marad lehetőségként Hülkenbergnek. Míg előbbit „valószínűtlennek" tartja, addig utóbbival kapcsolatban már nyíltabban fogalmazott. „Nem tudom, majd az idő eldönti. Csak egy kicsit még türelmesnek kell maradnunk. De hogy őszinte legyek, nyugodt vagyok emiatt. Ha nem kell megtörténnie, akkor ne történjen meg – mondta, majd kifejtette, hogy bármilyen ülésre nem mondana igent. – Minden attól függ, hogy miként fejlődik a csapat, milyenek a kilátásai és a többi.

Az autó szempontjából a Red Bull a legjobb és legvonzóbb opció, hiszen [az elérhető autók közül] ez a legversenyképesebb."