Vágólapra másolva!
Nem volt sok köszönet Kimi Räikkönen nürburgringi hétvégéjében, egészen addig, amíg haza nem ért. Gyermekei a késői órák ellenére is az ajtóban fogadták a nyilvános szereplései alkalmából gyakran közönyös pilótát.

Hiába lett a Forma-1 történetének legtöbb nagydíján induló versenyzője Kimi Räikkönen a múlt hétvégén rendezett Eifel Nagydíjon, a nürburgringi versenyében nem volt sok köszönet.

Räikkönen a Nürburgringen Forrás: Antonin Vincent / DPPI

A jégember híresen viszolyog a felhajtástól és nem ad sokat a statisztikákra sem, ezért nem élvezte a 323. rajtjához kötődő ünnepségeket és újságírói kérdéseket, a futamon aztán balesetbe keveredett, büntetést kapott, és csapattársával ellentétben pontot sem szerzett.

Nem csoda, hogy a hétvégéjét egyszerűen „sz*rnak" nevezte, de a csalódottságát láthatóan feledtette a fogadtatás, amelyben gyermekei, az ötéves Robin és a hároméves Rianna részesítette, amikor sötétedés után megérkezett svájci otthonába. Robin már az ajtóban toporgott, amikor édesapja belépett, húga pedig nem sokkal később szaladt elé.

Noha a nyilvános szereplése alkalmával Räikkönen általában unott és szűkszavúan válaszolgat, szívesen beszél családjáról, a közösségi médiában is előfordul, hogy gyermekeivel és feleségével közös fotókat posztol, az Instagram-csatornáját is neje unszolására indította el.

A finn pilóta az idei mezőny doyenje, nem titkolja, hogy azért is élvezi a szereplést az Alfa Romeo Racing színeiben, mert a csapat a Sauber svájci gyárában működik, közel Räikkönen otthonához, így a korábbiaknál gyorsabban hazaérhet a családjához.

Ennek ellenére, a hétvége előtt leszögezte, eddig is volt élete a Forma-1-en kívül, arra utalva, hogy nem ez határozza majd meg, hogy jövőre is folytatja-e a versenyzést.