F1-ben versenyző korábbi riválisai is elítélik az ámokfutó gokartos tettét

Forma-1, USA Nagydíj, Lance Stroll, Max Verstappen
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 31: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Lance Stroll of Canada and Racing Point talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 31, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen, Lance Stroll és George Russell sem volt elragadtatva attól, amit korábbi riválisuk, a 23 esztendős olsz Luca Corberi művelt a lonatói gokart-világbajnokságon.

Korábbi, ma már a Forma-1-ben szereplő riválisai is elítélik Luca Corberi tettét. A 23 éves gokartversenyező az FIA gokart-világbajnokágán rendezett ámokfutást azt követően, hogy összeütközött az egyik ellenfelével. Corberi először megpróbálta gokartjának lökhárítóját hozzávágni a versenyben maradt vetélytársához, majd a futam után a pályát tulajdonló apjával együtt rátámadt Paolo Ippolitóra. Az olasz motorsport-szövetség mindkét Corberi és a lonatói pálya licencét is felfüggesztette.

Corberi tettére nem igazán vannak szavak

A 23 esztendős Corberi életkorából adódóan évekkel ezelőtt több jelenlegi Forma-1-es pilóta ellen is gokartozott, többek között a szintén 23 éves Max Verstappennel, a 22 éves George Russell-lel, valamint a 21 esztendős Lance Stroll-lal is összehozta már a sors. Korábbi riválisai sem kerülhették el azt a kérdést a nagy port kavart lonatói incidens után, hogy mit szólnak a történtekhez.

„Azt hiszem eléggé világos, hogy ilyesmit nem akar látni az ember, nem volt valami biztonságos – nyilatkozta Verstappen az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Szerintem normális, hogy a sportban vannak viták, de meg kell próbálni a megbeszélésre szorítkozni. Mindenki láthatta, hogy ez elfogadhatatlan, azt hiszem ő is ezt mondta, és abbahagyta a versenyzést."

George Russell szintén elítélően nyilatkozott Corberi tettéről. A Williams pilótája reméli, hogy az FIA sem lesz elnéző az érintettekkel. „Mindenekelőtt óriási veszélybe sodorta magát. Azzal, hogy a pálya azon részén állt mást is hatalmas veszélynek tett ki azzal, amit csinált.

– utalt a verekedésre a brit. – A motorsport elképesztően szenvedélyes, de ez senki számára nem lehet kifogás arra, hogy ilyen stílusban reagáljon. Bízom benne, hogy az FIA kiszabja a megfelelő büntetéseket."

A futam utáni verekedés

Lance Stroll, a Racing Point kanadai pilótája egy másik aspektusra is felhívta a figyelmet, ami miatt szintén nem szerencsés az, ahogyan Corberi reagált a kiesés után. „Szerintem totálisan átlépte a határt, az ilyen viselkedés nem tolerálható a sportunkban, rossz példát mutatott a fiatal generációnak. Nagyon keményen csatázunk a pályán, azon kívül azonban nincs szükség erőszakra. Szerintem az FIA megfelelő módon fogja kezelni az ügyet, mivel az ilyesmit komolyan büntetni kell."