Sainzot nem zavarja, ha kiröhögik a ferraris szerződése miatt

Forma-1, Spanyol Nagydíj, csütörtök, Carlos Sainz, McLaren
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 13: Carlos Sainz of Spain and McLaren F1 arrives in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 13, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A McLarent az idei szezon végén a Ferrari kedvéért elhagyó Carlos Sainz elárulta, hogy egyáltalán nincs problémája azzal, ha a szurkolók a nem túl jó formában levő vörösökhöz szerződésén élcelődnek.

A pályafutását a 2021-es szezontól a Ferrari színeiben folytató Carlos Sainz a maranellóiak idei szereplése miatt rendesen kapja az ívet a drukkerektől, akik amint nyilvánvalóvá vált, hogy a Scuderia az idén a futamgyőzelmek közelében sem lesz, mémek hadával válaszoltak a spanyol pilóta átigazolására. A McLaren versenyzője azonban állítja, őt egyáltalán nem zavarja, hogy rajta élcelődnek, sőt, még nevetni is szokott a szurkálódókon.

Sainz nem bosszankodik azok miatt, akik jót mulatnak rajta, hogy a gyengélkedő Ferrarihoz igazol Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Sainzot az idei szezonban többször kérdezték már arról, hogy a Ferrari idei teljesítményét látva nem bánta-e meg a döntését. A spanyol nem próbálta meg szépíteni a vörösök jelenlegi helyzetét, és leszögezte, ő is tisztában van vele, hogy a maranellóiaknak sokat kell fejlődnie, de természetesen semmit sem bánt meg. Az újságírók egy idő után pedig elkezdték hanyagolni a témát, a drukkerek azonban a Ferrari szinte minden egyes rosszabb teljesítménye után (amiből az idén jópár akad) Sainzcal kapcsolatos mémáradatot zúdítanak az internetre. A 26 esztendős pilótát ez azonban nem idegesíti.

„Őszintén mondom, nevessenek csak annyit, amennyit akarnak – nyilatkozta az Autosportnak. – Néhány vicc valójában még elég humoros is. Az embereknek sok szabadidejük van és előállnak ezekkel a vicces ötletekkel, amelyeken valójában én is nevetek.

Ez persze nem jelenti, hogy igazuk van vagy tévednek, egyszerűen csak vicces. Gondolom ez is a cél, úgyhogy jó nekik."

Sainzon korábban még csapattársa, Lando Norris is élcelődött, amikor a Magyar Nagydíj után az egyik piros targoncát videózva közölte: „ez itt Carlos jövő évi Ferrarija."

Norris is poénkodott egy sort a csapattársán

Az interjúban a spanyol pilóta arról is beszélt, hogy egyelőre nem foglalkozik az Olaszországba költözéssel, merthogy természetesen Angliából át fogja tenni a székhelyét a Ferrari maranellói gyárának közelébe „Inkább a csapatom próbál meg lakhelyet találni nekem, mivel én jelenleg erre a szezonra koncentrálok. De amint vége az évnek, és már a következőn fog járni az eszem, a megfelelő időpontban Olaszországba fogok költözni."