Vágólapra másolva!
Fokozódik a verseny a 2021-es szezonra még kiadó F1-es ülésekért. Sergio Pérez mellett egy másik tőkeerős jelölt, az orosz Nyikita Mazepin is képbe került a Haasnál.

Sok pilótának nincs még aláírt szerződése a következő F1-es szezonra, de igazi lehetőségek csak az Alfa Romeónál és a Haasnál nyílnak, mivel egyelőre nem biztos Kimi Räikkönen maradása, Antonio Giovinazzi helye inog, az amerikai istálló pedig nem zárta ki, hogy mindkét pilótáját lecseréli, bár azt sem, hogy megtartják őket.

Pérez helyet keres a mezőnyben Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A piacon váratlanul megjelent Sergio Pérez is, akit az érvényes szerződése ellenére eltanácsolnak a Racing Pointtól, de rutinja és tehetős mexikói szponzorai ellenére sem biztos, hogy a Haas vagy az Alfa Romeo állást kínál neki.

A 30 esztendős pilóta viszont Szocsiban azt mondta, folyamatban van a pályafutásának meghosszabbítása.

„Ki tudja, semmi sincs még aláírva, de némi előrelépés mindenképpen történt, úgyhogy meglátjuk a következő hetek során – idézte Pérezt az Autosport. – Ahogy korábban is mondtam, ebben a fázisban senki sem siet, várjunk még egy kicsit. Hosszú út áll még előttünk” – nyilatkozta Pérez, akit a McLaren szívesen látna, igaz, csak az IndyCarban.

A Haasnál több riválisa is akad Péreznek, az üléseket jelenleg elfoglaló Romain Grosjean és Kevin Magnussen mellett a Ferrari felkérésére a csapat tesztlehetőséget biztosít az F2-ben versenyző Callum Ilottnak, és felmerült a szintén F2-es Nyikita Mazepin neve is. A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, Mazepin szerződtetését édesapja hatalmas összeggel támogatná.

Mazepin édesapja korábban megpróbálta felvásárolni a mai Racing Pointot is, az végül Lawrence Strollhoz került Forrás: DPPI/Florent Gooden

A lap úgy tudja, a Helmut Marko által korábban „másodosztályúnak” nevezett orosz pilóta felbukkanása elsősorban Pérezre jelenthet veszélyt, aki így olyan istállókat is célba vehet, ahol egyébként már van a jövő évre bejelentett pilótapáros. Felmerülhet a neve a Williamsnél is, ahol nemrég új tulajdonos vette át az irányítást.

Mazepin egyelőre a pontverseny 6. helyezettje, legalább a 7. helyen kell zárnia ahhoz, hogy megkapja az F1-es jogosítványt. Erős anyagi hátterének köszönhetően az orosz pilóta a Mercedesnél is tesztelhet, tavaly őt ültették autóba a hivatalos tesztnapokon, és az idén is lehetőséget kap a háttérben a két évvel ezelőtti W09-essel.