Vágólapra másolva!
Fernando Alonsót arra kérték, hogy hasonlítsa össze Michael Schumachert és Lewis Hamiltont. A kétszeres világbajnok eleget tett a kérésnek, és elárulta, hogy ő melyiküket tartja jobbnak és miért.

Fernando Alonso és Lewis Hamilton rövid, ám annál intenzívebb rivalizálása a McLarennél 2007-ben a Forma-1 klasszikusai közé tartozik, és mostanra a két pilóta is nosztalgiával gondol vissza rá. Kapcsolatuknak azonban semmiképpen sem tett jót az a szezon, a későbbiekben ugyanakkor elásták a csatabárdot, és többször is elismerően nyilatkoztak a másikról. A kétszeres ennek ellenére azért ritkán mulasztja el az alkalmat, hogy kihangsúlyozza, Hamilton csak a kiváló autója miatt ennyire sikeres.

Alonso és Hamilton 2007-ben rendkívül kiélezett csatát vívott a világbajnoki címért, de végül egyikük sem örülhetett Forrás: Getty Images/AFP/2007 Getty Images/Clive Mason

Alonso azon kevesek közé tartozik, akik a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a minden bizonnyal hamarosan hétszeres világbajnokká váló Lewis Hamiltonnal is megküzdhettek a pályán. Mivel utóbbi közelgő rekordbeállításai kapcsán egyre többen vonnak párhuzamot az F1-ből végleg 2012 végén visszavonuló német pilóta és a Mercedes sztárja között, Fernando Alonsónak is kikérték a véleményét arról, hogy melyikük ellen volt nehezebb nyerni.

A spanyol szerint az különbözteti meg kettejüket, hogy Schumachert – legalábbis visszatérése előtt – soha nem győzte le a csapattársa.

„Nehéz kérdés, hiszen más korszakokról van szó más autókkal és teljesítménnyel – nyilatkozta Alonso a Sport Bildnek. – Ugyanakkor Michaelre olyan pilótaként emlékszem, akit nehéz legyőzni, és akinél nincs tehetségesebb. Megvolt benne az a bizonyos plusz. Lewis is nagyon jó, a generációja legjobbja, de nem lett világbajnok a McLarennel, amikor Jenson volt a csapattársa, a Mercedesnél pedig Nico Rosberg világbajnok lett mellette.

Hamiltont egy ideje azonban nem csak a csapattársa, hanem más sem győzte le. A hatszoros világbajnokkal a McLarennél 3 évet töltő Button szerint azonban ő maga sem bánná, ha szorosabb lenne a csata az élen.

Alonso a Schumacher elleni küzdelmet nehezebbnek találta Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Clive Rose

„Ismerem Lewist, szeret nyerni, egyértelműen győztes alkat és nagyon jók a képességei.

– nyilatkozta Button a brit inews-nak. – Ha Leclerc, Vettel vagy Verstappen olyan autóban ülne, amivel Lewis kihívója lehetne, azt Lewis is sokkal jobban élvezné. Vagy ha itt lenne Michael Schumacher és legyőzhetné. Az sokat jelentene neki. Azért is nehéz ez, mert az ember elfogadja, ha nyer, de közben arra is vágyik, hogy az ellenfelek megizzasszák azért a győzelemért."

Egyelőre úgy tűnik, hogy Hamiltont leghamarabb jövőre izzaszthatja meg bárki, de sokak szerint a 2022-es szabályváltozásokkal lesz erre előrször reális esély.