Hamilton: A szabályváltozásokkal is nekünk akarnak keresztbe tenni

Forma-1, Orosz Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Third placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in a press conference after the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Orosz Nagydíjon saját állítása szerint „nevetséges” büntetést kapó Lewis Hamilton úgy érzi, hogy széllel szemben kell harcolnia, mert a Forma-1 szabályalkotói állandóan megpróbálják elgáncsolni őt és a Mercedest.

Lewis Hamilton az Orosz Nagydíj után azzal vádolta a rá kétszer öt másodperces büntetést kiszabó sportfelügyelőket, hogy a „nevetséges" szankcióval direkt őt akarták hátráltatni, ahogy egyébként is mindig megpróbálják az útját állni. Az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján a hatszoros világbajnok aztán némileg finomított a véleményén, és kijelentette, nem gondolja, hogy kifejezetten az ő személyének szól mindez, mivel szerinte a felügyelők mindig azt a csapatot pécézik ki maguknak, amelyik éppen a legsikeresebb.

Hamilton finomított, de továbbra is úgy gondolta, hogy direkt akarnak keresztbe tenni neki Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Nem feltétlenül gondolom azt, hogy ez nekem szól. Szerintem amikor egy csapat elöl van, akkor nyilvánvalóan nagy figyelmet kap a felügyelők részéről. Mindent, amit felteszünk az autóra, háromszor ellenőriznek le" – nyilatkozta a sajtótájékoztatón.

Hamilton ezután kitért arra, hogy szerinte az utóbbi években végrehajtott szabályváltozások is a Mercedest voltak hivatottak lassítani, de nincs gondja ezzel, mivel már megszokta.

„Változtatnak a szabályokon, mint például a motorbeállításoknál. Rengeteg dolgot tesznek, amivel megpróbálják az utunkat állni és feltételezem, izgalmasabbá tenni a versenyeket. Nem tudom, hogy a szabályoknak a mostani versenyen történtek kapcsán van-e közük mindehhez, de

Leszegett fejjel harcolunk tovább és megpróbálunk jobb munkát végezni, és mindennél tisztábbak lenni."

Úgy véli, hogy ezután jobban fel fognak készülni a szabályokból Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Hamilton azt is előrevetítette, hogy az oroszországi incidens után szerinte le fognak ülni a csapattal, és átolvassák a sportszabályzatot, hogy előre kitalálják, mivel akarnak majd nekik keresztbe tenni.

Megpróbálunk rájönni, hogy mi ért büntetést korábban, és igyekszünk bebiztosítani magunkat. Ahogy korábban is mondtam, ilyesmiért szerintem soha senkit nem büntettek meg. Korábban teljes szezonokon át nem kaptam büntetést úgyhogy biztosra kell mennünk, hogy ne adjak okot nekik arra, hogy megbüntessenek, még a legkisebbet sem, hogy csináljanak valamit."