Vágólapra másolva!
A Ferraritól távozó Sebastian Vettel elmondta, nem változtatott a munkakörnyezetén az, hogy a csapatnál megtudták, az Aston Martinnál folytatja a pályafutását. Sergio Pérez is tiszta vizet öntött a pohárba a munkatársaival.

Kényes időszakba lép az idei Forma-1-es szezon, mivel több csapat is versenyzőcserére készül a következő évi küzdelmek előtt, és az ilyenkor megszokottak szerint a távozó pilótákat már kevésbé vagy egyáltalán nem avatják be a jövő évi terveikbe. A McLarennél azt mondták, továbbra is bevonják Carlos Sainzot a munkába, de az új alkatrészeket először Lando Norris kapta meg.

Pérez bírálta a csapatát, de később azt írta, megbeszélték a nézeteltérést Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

A jövőre Aston Martin néven induló Racing Pointnál és a Ferrarinál más a helyzet. Sergio Pérez csütörtökön panaszkodott, hogy a munkatársai titkolózni kezdtek, miután kiderült, az év végén elhagyja a csapatot, de a mexikói versenyző pénteken már arról posztolt a közösségi médiában, hogy rendezte a konfliktust a csapatával.

„Hét év után nem fordulhat elő, hogy rossz viszonyban válunk el, teljesen tisztáztuk a helyzetet, és megyünk tovább. Mindannyian ugyanazt akarjuk: a lehető legtöbb pontot szerezni, és sikeresek lenni a maradék versenyeinken. Igyekezni fogunk újabb dobogókért” – ígérte a 30 esztendős versenyző, akit a Haas-csapattal hoztak összefüggésbe.

Pérez helyére Sebastian Vettel érkezik a Ferraritól. A német pilótával már az idei szezon előtt közölték, hogy az év vége után nem tartanak igényt a szolgálataira, és Vettel utalt arra, hogy ez, és nem az átigazolásának bejelentése volt a döntő abban, hogy milyen a munkakapcsolata a csapattal.

A Ferrarinak mindegy volt, hogy Vettel hova megy Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

„Nem igazán – felelte, amikor az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján arról kérdezték, változott-e valami a Ferrarinál, mióta kiderült, hogy egy közvetlen versenytárs, az Aston Martin pilótája lesz. – Már ennél régebb óta világos, hogy jövőre nem leszek a [Ferrari] csapat tagja, úgyhogy

Vettel idén általában látványosan lemarad csapattársa, Charles Leclerc mögött, ezt honfitársa, a Sky szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher annak számlájára írta, hogy a Ferrarinál elsősorban a monacói versenyző ízlésének megfelelő irányba tartanak a fejlesztések. Vettel volt csapattársa, Daniel Ricciardo viszont úgy véli, a német versenyző értékes erősítés lesz az Aston Martinnak.

„A versenyzés mindannyiunk DNS-ében megvan, de ő tényleg ezzel kel és fekszik. Mi lehet, hogy esténként másra gondolunk, amikor nyugovóra térünk, de úgy érzem, neki sokszor még ilyenkor is a versenyzésen jár az esze. Biztos vagyok abban, hogy [az Aston Martinnál] is keményen dolgozik majd, és talán nagyon sikeres lépés is lesz a számára. A csapat úgy tűnik, jó helyzetben van, és ehhez ő is nagyban hozzájárul majd.”