Verstappen: Sohasem voltam esélyes az idei vb-címre

Forma-1, Orosz Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull Racing
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 24: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 24, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája, Max Verstappen leszögezte, egy pillanatig sem tartotta magát esélyesnek a 2020-as világbajnoki cím megszerzésére, és örül, hogy a kiesései után már mások sem állítják ezt.

Kilenc futam alatt 80 pontnyi hátrányt szedett össze Max Verstappen az idei világbajnokság során, főleg azáltal, hogy az első és az utolsó két versenyen műszaki hibák miatt kiesett. A holland pilóta a 70. évforduló Nagydíját megnyerte ugyan, de ettől eltekintve folyamatosan nőtt a lemaradása a pontok terén a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben.

Verstappen eddig sem tartotta magát esélyesnek Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen egy idei lőtávolban volt, és ha Hamilton esetleg kiesett volna, jelentősen lefaraghatta volna a különbséget, a jelenlegi állás szerint azonban a Mercedes pilótája három futamot is kihagyhatna, akkor is vezetne, ha a Red Bull versenyzője mindhármat megnyerné.

Verstappen ennél is nagyobb gondnak tartja, hogy az autója következetesen lassabb a Mercedesnél.

„Jól érzem magam és talán az is kedvező, hogy az emberek nem mondogatják majd, hogy küzdhetek a világbajnoki címért. Én sohasem éreztem, hogy ez így lenne, úgyhogy ez talán pozitívum – nyilatkozta a Sky Sportsnak a holland pilóta.

A 22 esztendős versenyző kijelentette, ő nem szándékozik hiú ábrándokat kelteni a közönségben, és úgy vélte, a silverstone-i győzelme is csupán azért jött össze, mert a körülmények kedveztek neki, a Mercedesnek pedig nem.

„Sohasem volt esélyem, amikor az embernek ekkora lemaradása van a Mercedeshez képest, akkor egy pillanatig sem vesz részt a világbajnoki küzdelemben. Amikor nyertem, nagyon jól bántunk a versenyen a gumikkal, nekik viszont ebből a szempontból rossz napjuk volt, ezért győztünk.”

A Toszkán Nagydíjon már az első körben a kavicságyban landolt, de műszaki hiba miatt mindenképpen kiesett volna Forrás: Getty Images/MIGUEL MEDINA/Miguel Medina

„Az összes többi versenyen viszont legalább fél másodperces lemaradásunk van, az átlag 7-8 tized az időmérőkön. Hogy lehet egyáltalán beszélni világbajnoki küzdelemről, amikor ilyen nagy a különbség? Bizonyos szempontból örülök, hogy már senki sem beszél majd erről.”

Verstappen esélyei a hétvégén sem jók, hiszen a Mercedes eddig az összes versenyt megnyerte Szocsiban, ráadásul a Red Bull az utóbbi időben nem remekel, és az Orosz Nagydíjon még sohasem tudtak dobogós helyet szerezni.

„A cél mindenképpen az, hogy legalább a 3. helyen zárjunk, de ez a pálya sohasem volt számunkra a legjobbak között. Kihívás lesz a középmezőny előtt maradni, mindent ki kell hoznunk magunkból, hogy az időmérőn versenyképesek legyünk. A futam miatt nem különösebben aggódom, inkább az időmérő miatt.”