Volt csapattársa szerint Hamilton soha nem folyamodik piszkos trükkökhöz

Forma-1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Belga Nagydíj rajt
SPA, BELGIUM - AUGUST 30: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 leads the field at the start of the race during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 30, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Stephanie Lecocq/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Lewis Hamilton csapattársaként három idényt eltöltő Jenson Button szerint a hatszoros világbajnok amiatt is kivételes pilóta, mert mindig sportszerűen viselkedik a pályán az ellenfeleivel.

Az embernek Lewis Hamiltont csapattársként maga mellett tudni a mostanra hatszoros világbajnokká vált brit pilóta pályafutása elején sem volt sétagalopp, Fernando Alonso és Heikki Kovalainen is sokat tudna erről mesélni. Ezért aztán sokan szemöldökráncolva figyelték, ahogyan a 2009-ben a Brawn GP-vel világbajnoki címet nyerő Jenson Button 2010-re a Hamilton csapatává váló McLarenhez igazol. Ő azonban nem vallott szégyent, menet közben pedig testközelből tapasztalta meg Hamilton erősségeit.

Button és Hamilton három éven át voltak csapattársak Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Clive Mason

Button már első közös idényükben sem vallott szégyent, és közvetlenül csapattársa mögött, az 5. helyen zárt a pontversenyben, mielőtt 2011-ben meg is előzte Hamiltont, akit pályafutása során először győzött le a csapattársa. „Az időmérőkön összességében jobb volt nálam, de a versenyen fel tudtam vele venni a kesztyűt” – nyilatkozta Button a GQ magazinnak.

Tudja, hogy mit csinál."

A 2009-es világbajnok szerint Hamilton utolsó közös szezonjuk, a 2012-es idény óta csak jobb lett. „Szerintem ő egy eléggé szégyenlős személyiség. Ez valószínűleg kívülről is látszik. A mostani Lewist már nem ismerem annyira jól, de a 2012-es Lewis egy hihetetlenül tehetséges pilóta volt, akinek a teljes élete a versenyzés körül forgott. Nagyon keményen kellett dolgoznom, hogy legyőzzem őt, és nyilván ez nem mindig sikerült. Elég sokszor összejött azonban ahhoz, hogy örüljek az elért eredményeknek."

Votl csapattársa szerint Hamilton a kerék a kerék elleni csatákban mindig nagyon sportszerű Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Stephanie Lecocq

Noha Hamilton még a brit szurkolók körében is megosztó személyiségnek számít, amiben szerepe van a pályán kívüli tevékenységének is,

Button szerint a pályán nyújtott produkciója alapján nem lehet nem elismerni őt, már csak azért sem, mert más pilótákkal ellentétben mindig nagyon sportszerűen versenyez.

„Akár rajong érte valaki vagy sem, mint emberért, egyértelműen rajongani kell érte, mint versenyzőért. Kivételesen tehetséges és nem játszmázik. Soha nem folyamodna piszkos eszközökhöz.

– jelentette ki az F1-ből 2016 végén visszavonult, később a 2017-es Monacói Nagydíjon egy futam erejéig visszatérő Button.