Egyetlen opció van Pérez előtt, ha a Forma-1-ben akar maradni

Forma-1, Sergio Pérez, Racing Point, Toszkán Nagydíj 2020, csütörtök
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 10: Sergio Perez of Mexico and Racing Point walks the track during previews ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 10, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülés szerint egy Forma-1-es csapat neve jöhet szóba a Racing Pointtól elküldött Sergio Pérez számára a 2021-es szezonra, az ülésért azonban többen is versenyben vannak.

Számos hely elkélt már a 2021-es Forma-1-es rajtrácson, de azért még így is akad több betöltetlen ülés. A középmezőnyben többek között a két Ferrari-motoros csapat, az Alfa Romeo és a Haas sem jelentette még be, hogy kik versenyeznek náluk jövőre, mindez pedig több szempontból is izgalmas heteket vetít előre, mivel mind a négy ülésre számos jelentkező akad.

Pérez lehet az egyik esélyes a Haashoz Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Miután Sergio Pérez bejelentette, hogy a szezon végén távozik a Racing Pointtól, a mexikói pilóta azt is elmondta, hogy nem készült B tervvel a jövőjét illetően, az F1-ben pedig akkor szeretne maradni, ha talál olyan ülést, amiben motivált tud maradni. A Motorsport.com olasz kiadása úgy értesült, hogy a jelek szerint talált, mégpedig a Haasnál, amellyel tárgyalásokat folytat.

A szaklap szerint a negyedik szezon óta a Romain Grosjean-Kevin Magnussen kettőssel felálló amerikai istálló az egyetlen reális opció Pérez számára az F1-ben maradáshoz.

Hogy a mexikói melyik versenyző helyére érkezne, esetleg a Haas mindkét jelenlegi pilótájától megválna, egyelőre nem ismert, az azonban biztos, hogy egyiküknek sincs szerződése 2021-re. Az elmúlt évek teljesítménye alapján Grosjean alatt rezeghet jobban a léc, de Magnussen is tisztában van vele, hogy akár ő is ülés nélkül maradhat.

„Természetesen jobban örülnék neki, ha aláírt szerződésem lenne” – nyilatkozta a dán pilóta az Ekstra Bladetnek.

Nem szeretném, hogy mindez hatással legyen a pályán nyújtott teljesítményemre."

Grosjean és Magnussen helye sem biztos Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Alejandro Garcia

Magnussen szavaiból leszűrhető, hogy a Haas Pérez mellett valószínűleg Hülkenberget, valamint a Ferrari F2-ben versenyző junior pilótáit is szemmel tartja. „A versenyzői piac egyértelműen nagyon küzdelmes, elég megnézni a neveket. Ott van Pérez és Hülkenberg, aztán a Ferrari juniorjai, mint Schumacher, Shwartzman és Ilott,

Amit én tehetek, hogy továbbra is a lehető legjobb munkát végzem."