A Ferrari csapatfőnöke kiáll Vettel elküldése mellett

Forma-1, Sebastian Vettel, Mattia Binotto, Scuderia Ferrari
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 26: Ferrari Team Principal Mattia Binotto and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk in a press conference during Day One of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 26, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke továbbra is jó döntésnek tartja Sebastian Vettel elküldését és Carlos Sainz leigazolását, miközben a Scuderia érdemeit is kiemelte abban, hogy a négyszeres világbajnok talált magának másik csapatot.

Charles Leclerc és Carlos Sainz minden idők egyik legfiatalabb Ferrari-duóját fogja alkotni jövőre, Mattia Binotto csapatfőnök szerint pedig ez a helyes út a Scuderia F1-es jövőjének biztos alapokra helyezéséhez. A maranellóiak már a télen egyeztetéseket folytattak a jelenleg a McLarennél vezető spanyollal, majd májusban bejelentették, hogy a 2021-es szezontól őt ültetik Sebastian Vettel helyére. Binotto nem bánja, hogy így döntöttek, de Vettel miatt is boldog.

Jó döntés volt Sainz leigazolása Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Noha jelenleg a Ferrarinak vélhetően a versenyzői párosa a legkisebb gondja, Mattia Binotto ezzel együtt már nagyon várja, hogy jövőre összeálljon a Leclerc-Sainz duó.

Nagyon örülök neki, hogy Carlos csatlakozik a csapathoz, és nagyon elégedett vagyok a jövő évi pilótapárosunkkal. Mindketten nagyon fiatalok, de már kezdenek tapasztalttá válni. Nem csak győzni szeretnénk, hanem egy hosszú, sikeres időszak alapjait akarjuk lefektetni, és amikor az ember egy fiatal csapatra alapozhatja ezt nem csak a mérnökök és technikusok, hanem a versenyzők esetében is, akkor ezt a döntést kell hoznia" – állt ki a svájci-olasz a 26 esztendős Sainz szerződtetése mellett.

Binotto tehát nem bánja, hogy elengedik a csapattal hat szezont lehúzó Sebastian Vettelt, aki jövőre az Aston Martinnál versenyez. A csapatfőnök szerint pedig abban, hogy a négyszeres világbajnok talált magának ülést 2021-re, nekik is van szerepük.

A korai döntés hagyott időt Vettelnek a tervezésre Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Bryn Lennon - Formula 1/Bryn Lennon - Formula 1

„Tényleg nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy marad” – mondta Binotto Vettelről.

Úgyhogy nagyon örülök neki, ez az ő és a Forma-1 szempontjából is jó, mert szerintem fontos, hogy Seb az F1-ben maradjon. Szerintem ez egy nagyszerű eredmény."