Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy Sebastian Vettel jövőre az Aston Martin színeiben folytatja az F1-es pályafutását. A német pilóta reméli, ez hosszú együttműködés kezdete lesz, bízik a jó kezdésben, de lesz türelme építkezni.

Az Aston Martin színeiben folytatódik Sebastian Vettel F1-es pályafutása, ezt a jelenleg még Racing Point néven futó istálló jelentette be csütörtökön, a Toszkán Nagydíj előtt. Vettel hangsúlyozta, sokat gondolkodott a jövőjén, mert fontos volt a számára, hogy a helyes döntést hozza meg, de jó a megérzése az Aston Martinnal kapcsolatban.

Vettel jövőre az Aston Martinnál szerepel Forrás: Racing Point F1 Team

„A számomra legfontosabb dolgok megvannak: új feladat, amin dolgozhatok, előrelépés, és további lehetőség a fejlődésre. Úgy érzem, jó a hangulat a csapatnál, mindannyian izgatottan várjuk a jövőt, különösen új partnerünkkel, az Aston Martinnal. Csodálatos ennek már az elejétől a részesévé válni. A pályán és azon kívül is igyekszem majd segíteni a csapatot” – mondta az N-TV-nek.

A német pilóta szerint a Racing Pointnál nagyon nyitott gondolkodással találkozott, méltatta az idei eredményeket, a fejlődéshez elegendő költségvetést,

és elismerte, az is vonzotta, hogy a Mercedes révén versenyképes erőforrással rendelkeznek. „Úgy gondolom, ennek nagy szerepe van abban, hogy az autó ennyire sikeres, de az embereken és a csapat filozófiáján is múlik.”

A négyszeres világbajnok kijelentette, „reméli”, hogy sok évig a csapat tagja marad, először kivárja, hogyan indul az együttműködés, de hosszabb távra tervezik a közös munkát. Ebből is adódik, hogy egyelőre nem számít átütő sikerekre, de azt mondta, szerencsével akár már jövőre a második erővé válhatnak az „abszolút legjobb” Mercedes mögött.

Vettel jövőre valószínűleg Lance Stroll csapattársa lesz Forrás: Motorsport Images/Charles Coates

„Realistának kell lennünk. Az elmúlt évek során a csapat jól szerepelt, pedig mostanáig nem volt sok pénzük, de mindig megoldották. Most már pénz is van. A szabályváltozások szerintem felborítják a játékteret, remélhetőleg nekünk kedvezően. Várom már, az biztos, hogy új kihívás lesz” – jelentette ki.