Vágólapra másolva!
Carlos Sainz nem bánta meg döntését, miszerint 2021-ben már a Ferrarit fogja erősíteni, és kijelentette, Maranellóban nem felejtettek el autót építeni. Az olaszok vezérigazgatója elárulta, nem volt könnyű döntés, hogy nem hosszabbítottak Sebastian Vettellel, de a spanyol pilóta a jövőre nézve jobb megoldás.

A Ferrari hosszú évek óta a legrosszabb időszakát éli, az elmúlt két futamon például pontot sem sikerült szerezniük. Ráadásul mindez várhatóan a következő idényben sem fog nagyon megváltozni, hiszen a fejlesztések jelentős részét befagyasztották. Ross Brawn, az F1 sportért felelős igazgatója múlt héten szokásos jegyzetében kijelentette, ez igencsak aggaszthatja Carlos Sainzot, aki a következő szezonban már a maranellói istállót fogja képviselni. A jelenleg még a McLarennél versenyző pilóta viszont nem ért egyet a brit szakember meglátásával, és inkább a jelen problémái foglalkoztatják.

Sainz nem bánta meg döntését Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Egyáltalán nem, elégedett vagyok a döntéssel, amit hoztam. – válaszolta a The Race azon kérdésére, hogy mostani tudásával kétszer is meggondolná-e az átigazolást. – Száz százalékig bízom a Ferrarinál dolgozókban, és magabiztos vagyok a jövőt illetően. Emlékezhetünk, tavaly hét pole pozíciót szereztek, szóval tudják, hogyan kell jó autót építeni. Inkább amiatt vagyok ideges, hogy 30 pontot vesztettem önhibámon kívül.

Sainznak a Monzában szerzett 2. helyét leszámítva valóban nincs könnyű idénye, főleg a tavalyihoz képest. A spanyol pilóta a Brit Nagydíjon a 4. pozícióban haladva kapott defektet, Belgiumban pedig technikai hiba miatt el sem tudott indulni, így az olaszországi dobogó ellenére is csak a tabella 9. helyét foglalja el.

A Ferrari kétségtelenül a Forma-1 legismertebb istállója, és sikereinek köszönhetően olyan státuszba került, hogy szinte minden versenyző szeretné egyszer kipróbálni magát vörös overálban, sőt, akad olyan, aki a világbajnoki címmel egy polcra helyezi a Ferrariban való szereplést. Sainz is hasonlóan gondolkodik, és a nem túl biztató jövőkép ellenére is izgatott a maranellói szerződést illetően.

– mondta az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján. – Nem hiszem, hogy valaha is lesz olyan rossz időszaka a csapatnak, hogy az ember ne akarjon odamenni. Ha százszor választhatnék, mindannyiszor igent mondanék.”

Sainz Vettel helyét veszi át a Ferrarinál Forrás: Getty Images,/2020 Getty Images/Mark Thompson

Sainz Sebastian Vettel helyére érkezik, akit 2014 végén a Ferrari nagy reményekkel szerződtetett. A két fél közös szereplése biztatóan indult, de Lewis Hamiltont és a Mercedest egyszer sem tudták megverni. Az elmúlt két szezonban mind a csapat, mind a pilóta lejtmenetbe került, és májusban a Ferrari úgy döntött, nem hosszabbítja meg Vettel idén lejáró szerződését.

– árulta el Louis Camilleri, a cég vezérigazgatója a New York Times-nak. – Sebastian számos értéket adott a csapatnak, végső soron viszont a hosszú távú szempontokat kellett figyelembe vennünk. Ebbe pedig [Sainz] jobban beleillik.”