Vágólapra másolva!
A monzai pálya lehetővé tette, hogy a szurkolók jelképesen jegyet váltsanak az egyébként zárt kapus Olasz Nagydíjra, és kartonfiguraként megjelenjenek a főtribünön. Sebastian Vettel élt a lehetőséggel, és munkatársainak így mondott köszönetet.

Rendhagyó év az idei a Forma-1-ben, a koronavírus miatt eddig csak zárt kapus nagydíjakat rendeztek a szezon során, de a promóterek folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy a rajongókat így is közelebb hozzák a versenyzéshez.

Leclerc és Vettel jelképesen kiült a lelátóra Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Monzában azt találták ki, hogy egyenként 40 euróért jelképesen jegyet lehet váltani a lelátóra, így egyedi nyomtatású kartonfiguraként képviseltethetik magukat a közönség tagjai. A kezdeményezés megtetszett Sebastian Vettelnek is, aki úgy döntött,

lefoglal összesen 76 helyet a munkatársai és saját maga számára, így a főtribünön a Ferrari tagjai alkotják majd a keménymagot.

A jegyek egyenként 40 euróba kerültek, az F1 hivatalos weboldala szerint Vettel ezt személyes felajánlással is megtoldotta. A bevétel egészét jótékony célokra fordítják, különböző olasz egészségügyi intézmények részesülnek belőle.

„Nem tudtam arról, hogy Monzában ilyesmit terveznek, [csütörtökön] értesültem erről, és úgy gondoltam, hogy ez kedves dolog lehet – nyilatkozta Vettel a pénteki edzések után. – Hajkurásztam mindenkit és fotókat csináltam róluk. Remélem, egymás mellé ültetnek minket! Jó lenne, ha mindannyian egymás mellett lennénk.”

Jelképesen a szurkolók is ott lehetnek Monzában Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Vettel csapattársa, Charles Leclerc is befizetett a lelátóra, a Twitteren viccelve azt írta: „Kellemesen telt a péntek Sebbel a lelátón, néztük magunkat, ahogy mentünk körbe-körbe.”

A német pilóta gesztusa mellett a Ferrari is köszönetet mond Monzában, az olasz autógyár 250 orvost és ápolót hívott meg a nagydíjra, hogy a közösségi távolságtartás szabályait betartva a helyszínen élvezhessék a versenyt. Ez „a Covid-19 ellen az élvonalban küzdők bátorságának, szolgálatkészségének és altruizmusának szimbolikus elismerése.”