Vágólapra másolva!
A Netflix nyolc részből álló drámasorozatot forgat, aminek alapja Ayrton Senna pályafutása lesz, 1981-től egészen haláláig. A család aktív részvételével készülő széria 2022-től lesz elérhető.

A Netflix bejelentette, hogy filmsorozatot készít, amelynek alapjául a néhai háromszoros világbajnok, Ayrton Senna élete és pályafutása szolgál. Fontos hangsúlyozni, hogy a tíz évvel ezelőtt bemutatott dokumentumfilmmel ellentétben ezúttal játékfilmről van szó.

A minisorozat angolul és portugálul lesz elérhető

A sorozat alapvetően Sennára mint emberre fog koncentrálni, és igyekszik bemutatni, hogy milyen kapcsolatban volt rokonaival. Az első rész 1981-ben, a brazil pilóta Angliába költözésével fog indulni, az utolsó epizód pedig az 1994-es San Marinói Nagydíjat dolgozza fel, ahol az akkor 34 esztendős versenyző életét vesztette.

A sorozat Senna családjának támogatásával készül, aminek köszönhetően betekintést nyerhetünk a pilóta egykori, Sao Paulóban található otthonába, de a forgatás több országban fog zajlani.

A producer a brazil Fabiano Gullane ("Az első áruló" társproducere) lesz. A széria a tervek szerint 2022-ben fog megjelenni, és angol, valamint portugál nyelven lesz elérhető.

„Különleges dolog lesz bemutatni azt a történetet, amit nagyon kevesen ismernek vele kapcsolatban – jelentette ki Viviane Senna, Ayrton nővére. – A Senna-család elkötelezett abban, hogy valami teljesen egyedit hozzunk létre. A globális eléréssel rendelkező Netflixnél pedig nem lehet jobb partnerünk.”

– olvashatóak Fabiano, valamint öccse, Caio Gullane szavai. – Egy olyan fiatalember volt, aki küzdött az álmaiért, és számos akadállyal kellett szembenéznie annak érdekében, hogy képviseljen egy nemzetet. Senna egyesíti Brazíliát.”

Senna életéről korábban egy dokumentumfilm is készült Forrás: GOODYEAR

„Senna Sao Paulóból indult, hogy meghódítsa a világot, számunkra pedig megtiszteltetés, hogy végigkísérhetjük a szurkolóit ezen az úton, bárhol is vannak. Ayrton Sennának generációkon és határokon átívelő öröksége van, a több mint 190 országban elérhető Netflix pedig büszkén mutatja be az embert, aki a versenyző mögött rejlik” – mondta Maria Angela de Jesus, a Netflix nemzetközi produkciókért felelős brazíliai igazgatója.