Vágólapra másolva!
A Belga Nagydíjon elszenvedett balesete után George Russell kijelentette, örül, hogy az autón ott van a glória, mert nagyobb biztonságérzetet nyújt. Antonio Giovinazzi a csapattól és a brit pilótától is elnézést kért.

A Belga Nagydíj leglátványosabb jelenete Antonio Giovinazzi balesete volt, amibe George Russell is belekeveredett. Az Alfa Romeo versenyzője a Les Fagnes kanyar kijáratánál vesztette el autóját, és ütközött a falnak. A pályára visszapattanó kocsit a brit pilóta igyekezett kikerülni, és ez meg is történt, de mivel nekiment a leszakadó keréknek, a másik falban kötött ki.

Giovinazzi és Russell balesete

Szerencsére mindkét versenyző épségben szállt ki az autóból, nem sokkal később pedig elmondták, hogyan élték meg a kiesést. Bár ebben az esetben valószínűleg nem volt jelentősége, Russell örül, hogy a 2018-ban bevezetett bukókeret mindenképpen megvédte volna.

– nyilatkozta a riportereknek. – Ezzel együtt az ember sokkal nagyobb biztonságban érzi magát úgy, hogy a glória ott van az autón. Elég félelmetes volt, amikor láttam, hogy az abroncs közeledik felém, úgyhogy hálás vagyok a glória létezésének. Egyébként jól vagyok, csak kicsit mérges, de néha ilyen a versenyzés.”

A baleset Giovinazzi vezetői hibája miatt következett be, az persze már balszerencse, hogy Russell pont akkor érkezett. Ennek ellenére a 26 éves pilóta csapata mellett riválisától is elnézést kért a történtekért.

– magyarázta. – Sajnálom a csapatot, de Olaszországra össze kell szednem a gondolataimat. [Russelltől] pedig szintén bocsánatot kérek, hiszen az ő versenyét is tönkretettem, szóval tényleg sajnálom.”

A két pilóta egyébként sem autózott pontszerző helyen, és nem valószínű, hogy a baleset nélkül bármelyikük is az első tízben végzett volna. Akárhogy is, Giovinazzi továbbra is 2 egységgel rendelkezik, Russell pedig pályafutása 28. futamán sem tudott pontot szerezni.