Vettel akciója még Webber édesanyját is kihozta a sodrából

Forma-1, Sebastian Vettel, Red Bull Racing, Török Nagydíj 2010
ISTANBUL, TURKEY - MAY 30: Sebastian Vettel of Germany and Red Bull Racing reacts as he crashes out after colliding with his team mate Mark Webber of Australia and Red Bull Racing during the Turkish Formula One Grand Prix at Istanbul Park on May 30, 2010, in Istanbul, Turkey. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel korábbi csapattársa, Mark Webber felidézte, hogy még édesanyja is mérges lett a német pilótára, miután a Red Bull két versenyzője összeütközött a Török Nagydíjon. Webber elismerte, ő sem volt mindig angyal a négyszeres világbajnok ellen.

Ahogy egyre fiatalabbak az F1-es pilóták, egyre többször előfordul, hogy szüleik is elkísérik őket a nagydíjakra és a helyszínen támogatják őket a siker érdekében. Sebastian Vettel és korábbi csapattársa, Mark Webber nem tartozik azok közé, akiket rendszeresen követnek családtagok a pályákra, ettől függetlenül a távolban ők is figyelik az eseményeket.

Vettel autója a törökországi ütközés után Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Mark Thompson

A 2013 végén az F1-től visszavonult Webber az F1 YouTube-csatornáján elárulta, még az édesanyját is felzaklatta, amikor a versenynaptárba hamarosan visszatérő Török Nagydíjon az ausztrál pilóta és Vettel egymásnak ment, miközben a 2010-es győzelemért csatáztak a Red Bull színeiben.

„Az akkor nagyon felbosszantotta az anyámat. Azt mondta: ’istenem, ezt nem teheti veled!’ Aztán Christian [Horner] is nyilvánvalóan nagyon dühös volt. Őrületes események voltak” – emlékezett vissza Webber az isztambuli összecsapásra, amely Vettel kieséséhez vezetett, és bár inkább ő volt a hibás, a pillanat hevében a gesztusaival egyértelműen jelezte, hogy csapattársát tartotta hibbantnak.

Webber és Vettel később is többször összecsapott,

nagyon híres alkalom volt a 2013-as Malajziai Nagydíj is, amely során a német pilóta az utasítás ellenére is megelőzte a csapattársát és győzött. Horner később elárulta, az eset miatt később a brit királynőnek is magyarázkodnia kellett, de a nyilvánvaló függelemsértés ellenére megértette Vettel szempontját is.

Vettel nem titkolta, hogy mi a véleménye a balesetről Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Mark Thompson

„Az egyik legnagyobb bánatom, hogy vissza kellett volna tekernem a motoromat, de az ösztöneim azt súgták, hogy abba kellene hagynunk a versenyzést, mert már csak 3-4 kör volt hátra, és a küzdelemmel sokat kiveszünk az autóinkból – ismerte el Webber. – Nyilvánvaló volt, hogy azt a nagydíjat le kellett volna zárnunk.”

„Én álltam az élen, és hogy teljesen őszinte legyek, Seb a verseny elején meghozott döntések miatt volt lemaradásban, próbált megszabadulni Lewis [Hamiltontól]. Eléggé nyilvánvaló volt, hogy nem kellett volna küzdenünk egymással. Nagyon mélyen ki tudja, talán Sebastian is megbánta már, [amit tett] azon a nagydíjon. Lehet, hogy nem, nem tudom. Viszont, itt-ott, bizonyos esetekben én sem voltam éppen angyal.”