Vágólapra másolva!
Napjaink kiemelkedő F1-es pilótája, a hetedik világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton méltatta a szintén hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát, Micket. A brit versenyző szerint az ifjú Schumacher jól teszi, hogy a maga útját járja.

Emlékezetes évnek ígérkezik 2020 a Forma-1-ben, mivel Lewis Hamilton a futamgyőzelmek és a világbajnoki címek terén is beérheti a legendás Michael Schumacher, miközben a német pilóta fia, Mick Schumacher a Forma-2-ben pallérozódik, és arra hajt, hogy bekerülhessen a világbajnokság mezőnyébe.

Mick Schumacher már több alkalommal vezethette édesapja F1-es autóit, de az éles bevetésre még várnia kell Forrás: Rémi Dargegen © 2019 Courtesy of RM Sotheby’s

Ez Nico Hülkenberg szerint csak idő kérdése, de Mick eredményei egyelőre nem egyértelműsítik, hogy helye van az F1-ben. A német fiatal a Ferrari juniorprogramjának tagja, azelőtt sokáig álnéven versenyzett és a Mercedes reklámkampányában is szerepelt. Hamilton elmondta, imponál számára a 21 esztendős fiatal személyisége és a pályafutása is.

– idézte a brit pilótát a Sport Bild nyomán az MTI. – Nagyon szerény, egyszerűen csak azért versenyez, mert szeret versenyezni, de közben két lábbal a földön áll, ami nekem nagyon tetszik.” – mondta Hamilton.

Michael Schumacher minden idők egyik legjobb és legsikeresebb pilótája volt, ezért fia iránt is nagy az érdeklődés. Mick korábban elmondta, hősként tekint édesapjára és jó érzés számára, ha hozzá hasonlítják, mert azt elismerésként értékeli, de ettől még

saját jogon is szeretne sikeressé válni a sportágban.

„Michael minden tekintetben feszegette a határokat ebben a sportágban, Mick viszont a saját útját járja, és szerintem nagyszerűen csinálja" – jelentette ki a brit címvédő.

Schumacher és Hamilton 2010 és 2012 között versenyzett egymás ellen Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Mark Thompson

Az esetleges, újabb Schumacher-korszak előtt azonban Hamilton aratja le a babérokat. Mindössze három futamgyőzelemre van szüksége, hogy beérje a hétszeres világbajnokot, az év végén pedig várhatóan a vb-címek terén is egyenlít, arról nem is beszélve, hogy a jövő évi szabályok változatlansága a csúcsdöntést is kilátásba helyezi.

„Néha meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem, mennyi vb-címem van, a mindennapokban ritkán gondolok a világbajnokságra, vagy az eddig megnyert hat trófeára” – mondta Hamilton, aki az összetett pontverseny éllovasaként utazik a hétvégi Belga Nagydíj helyszínére, és akármi történik, akkor is listavezetőként távozik.