Hülkenberg: Nem leszek a Mercedes tesztpilótája, ez visszalépés lenne

Forma-1, A 70. Évforduló Nagydíja, szombat, Lewis Hamilton, Mercedes, Nico Hülkenberg, Racing Point
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 08: Third place qualifier Nico Hulkenberg of Germany and Racing Point talks in a press conference after qualifying for the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 08, 2020 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg elárulta, biztosan nem lesz a Mercedes tartalékpilótája 2021-ben, mert szerinte ez a szerep visszalépés lenne számára. A német pilóta jövője továbbra is bizonytalan, de pár hét múlva már tisztább lesz a kép.

Amióta Nico Hülkenberg jó teljesítménnyel pótolta a koronavírusos Sergio Pérezt, a Forma-1-es közvélemény folyamatosan azt találgatja, hogy jövőre kaphat-e állandó versenyzői ülést az F1-ben, és ha igen, akkor melyik istállónál. A 33. születésnapját múlt hét szerdán ünneplő pilóta kijelentette, a beugrásáról függetlenül tárgyal bizonyos csapatokkal, de még mindig időre van szükség ahhoz, hogy adott esetben konkrétumokkal szolgálhasson.

Hülkenberg jövője továbbra is bizonytalan Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Will Oliver

„A legfontosabb az volt, hogy jól teljesítsek, amikor megkaptam a lehetőséget – utalt a legutóbbi két versenyhétvégéjére az AvD Motorsport Magazinnak. – A jövő megtervezése viszont egy folyamat. Az év eleje óta számos emberrel beszéltem, és ez Silverstone után sem változott. Mindez a háttérben zajlik, és az egyeztetések eddig biztatóak, de semmilyen konkrétumról nem tudok beszámolni. Szerintem erre még pár hetet várni kell.”

A Brit Nagydíj után Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke felvetette, hogy Hülkenberget akár a világbajnok istálló is leszerződtetheti tesztpilótának. A német versenyző 2011-ben a Force Indiánál már volt hasonló pozícióban, de most nem kér belőle.

„Tíz évig ültem a volán mögött és versenyeztem, így nem látom sok értelmét annak, hogy elfogadjam a visszalépést az előrejutás esélye nélkül. Ez nem az az út, amit járni szeretnék.”

Ha ezúttal nem is, nyolc évvel ezelőtt komolyan felmerült, hogy Hülkenberg a Mercedeshez igazoljon,

ahol akkor még állandó pilótaként számítottak volna rá. Ezt Ross Brawn, az istálló akkori csapatfőnöke említette meg pár hete, amikor szokásos jegyzetében azt írta, hogy ha Lewis Hamilton nem fogadja el az ajánlatukat, akkor a német versenyző lett volna a következő célpont.

Az érintett most megerősítette az F1 sportigazgatójának a szavait.

„Igen, ez igaz. Amikor nemrég olvastam egy cikket Ross Brawn kijelentéséről, felrémlett bennem az eset. Szoros kapcsolatban álltunk, és jól is nézett ki a dolog, de aztán sajnos jött Lewis Hamilton. Ilyen az élet.”

Hülkenberg nem maradhat a Racing Pointnál, de lehet, hogy máshol talál magának állást jövőre Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

Hülkenberg azt is megerősítette, hogy a brackley-iek 2012-ben egyáltalán nem akartak szerződést hosszabbítani Michael Schumacherrel. És ha már a hétszeres világbajnok neve felmerült,

elképzelhető, hogy a 33 esztendős pilóta Schumacher fia, Mick a csapattársaként térhet vissza az Alfa Romeo vagy esetleg a Haas színeiben.

Hülkenberg úgy véli, a jelenleg a Forma-2-ben szereplő versenyző előbb-utóbb el fog jutni a legmagasabb szintre. „Szerintem csak idő kérdése, hogy Mick bemutatkozhasson a Forma-1-ben. Korábban versenyeztem Michaellel, Mickkel is szívesen összemérném a tudásomat.”