Briatore koronavírusos, súlyos állapotban került kórházba

Forma-1, Flavio Briatore
Flavio Briatore during the Uefa Champions League semi finals football match MONACO - JUVENTUS on 03/05/2017 at the Stade Louis II in Monaco, Monaco. (Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint Flavio Briatorét, a Benetton és a Renault egykori csapatfőnökét súlyos állapotban szállították kórházba, miután elkapta a koronavírust. A 70 éves üzletember egy barátságos futballmérkőzésen fertőződhetett meg.

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint Flavio Briatorét hétfőn a milánói San Raffaele kórházba szállították, miután koronavírussal diagnosztizálták. Az egykori F1-es csapatfőnökről nincsenek hivatalos információk, azonban a L’Espresso úgy értesült, hogy súlyos állapotban van, de egyelőre nem az intenzív osztályon kezelik.

Briatore súlyos állapotban került kórházba Forrás: NurPhoto/Matteo Bottanelli/NurPhoto/Matteo Bottanelli

Briatore augusztus 15-én részt vett egy barátságos futballmérkőzésen a szardíniai Porto Cervóban, és elképzelhető, hogy ott kapta el a vírust. Ezt az elméletet erősíti, hogy az eseményen szintén megjelenő Siniša Mihajlović, a Bologna labdarúgócsapatának leukémiával küzdő edzője ugyancsak pozitív tesztet produkált.

Ráadásul Briatore klubját, a szintén az üdülőhelyen található Billionaire-t bezárták, miután a vírus egyik gócpontjává vált, amikor körülbelül 60 alkalmazott fertőződött meg.

Az olasz hatóságok cselekedete nem nyerte el az üzletember tetszését, aminek a közösségi médiában hangot is adott.

„Vérzik a szívem, amikor azt látom, hogy a gazdaságot olyanok teszik tönkre, akik semmit nem tettek életük során” – írta a Facebookon.

Briatore 1988-ban került be a Forma-1-be, amikor a Benetton csapatának kereskedelmi igazgatójává vált. Később az istálló csapatfőnöke lett, 1991-ben pedig sikerült elcsábítania a fiatal Michael Schumachert, akivel két egyéni és egy konstruktőri világbajnoki címet nyertek.

1997-ben elhagyta az istállót, de 2000-ben visszatért, és 2002-ben már a Renault csapatfőnöke volt, miután a franciák felvásárolták a Benettont.

Legnagyobb sikereit Fernando Alonsóval érte el, hiszen 2005-ben és 2006-ban is dupláztak. Briatore a spanyol pilótán kívül Mark Webber, Jarno Trulli, Nelson Piquet Jr és Heikki Kovalainen menedzsereként is tevékenykedett.

Alonsóval kétszer is duplázott Forrás: DPA/AFP/Carmen Jaspersen

A Renault-tól 2009-ben távozott, miután kiderült, hogy az egy évvel korábbi Szingapúri Nagydíjon Piquet az ő utasítására törte össze az autót annak érdekében, hogy jó helyzetbe hozza Alonsót, aki aztán meg is nyerte a futamot. Az FIA eredetileg eltiltotta a szövetség által szervezett események látogatásától, de Briatore sikeresen fellebbezett az ítélet ellen. Ennek ellenére soha többé nem tért vissza a Forma-1-be.