Sainz: A Ferrarinál lesz elég időm legyőzni Leclerc-t

Forma-1, Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Barcelona teszt
(L to R) Red Bull Racing's Belgian driver Max Verstappen, Mercedes' British driver Lewis Hamilton, Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas, Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc, Ferrari's German driver Sebastian Vettel and McLaren's Spanish driver Carlos Sainz Jr take part in a TV documentary shooting ahead of the tests for the new Formula One Grand Prix season at the Circuit de Catalunya in Montmelo in the outskirts of Barcelona on February 19, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem riad meg a rá váró figyelemtől és Charles Leclerc-től sem Carlos Sainz, aki jövőre Sebastian Vettel helyén versenyez majd a Ferrarinál. Tudja, hogy nehéz feladat vár rá, de ezt kihívásként értékeli.

Az idei szezon során még a McLarent erősíti, de már eldőlt, hogy Carlos Sainz jövőre a Ferrari színeiben versenyez majd Charles Leclerc oldalán, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyén. A spanyol pilóta még azelőtt szerződött le az olasz istállóval, hogy kiderült, a Ferrari 2020-ban még a vártnál is gyengébben szerepel. Nemrég azt mondta, ez egyelőre nem aggasztja, ahogy a rá váró nagy médiaérdeklődést is felkészülésnek tartja.

Jövőre nem lesz ott Vettel a vörösbe öltöző Leclerc és Sainz között Forrás: AFP/Lluis Gene

Sainz szerint nagy közfigyelemre kell számítania akkor, ha a világbajnoki címért akar küzdeni, és a The-Race.com-nak kijelentette, ő szeretne ilyen helyzetbe kerülni, ezért nem bánja, ha a szurkolók és a média folyamatosan elemezgeti majd a szereplését. Úgy véli, a McLarennél és a Renault-nál már szembesült ezzel a brit és a francia sajtó révén, így szerinte nem lesz teljesen ismeretlen az érzés.

„Miután beugrottam a McLarenhez, nagyobb lett a média nyomása, aztán egy kicsit még nagyobb, amikor aláírtam, hogy a Ferrari pilótája legyek – árulta el Sainz. – Most már a hatodik évemben járok a Forma-1-ben, tudom, hogyan kezeljem ezeket a dolgokat. Először egy kicsit trükkös, minden meglepetést okoz, de

Az embernek leszegett fejjel magával kell foglalkoznia, és nem hagyhatja, hogy megzavarják. Ezt persze könnyebb mondani, mint megcsinálni.”

Jövőre már mindketten a Ferrarinál versenyeznek Forrás: Getty Images/2020 Eric Alonso/MB Media/Eric Alonso/Mb Media

A spanyol pilótának a várhatóan nem igazán versenyképes autó és új csapattársa, Leclerc miatt is fájhat majd a feje, mivel a monacói pilóta a négyszeres világbajnok Vettelt is nehéz helyzetbe hozta, Sainz viszont eddig összesen egy dobogós helyet tud felmutatni, és jelenleg vesztésre áll ifjú csapattársa, Lando Norris ellen is.

– összegzett. – Voltam már ilyen helyzetben, például a Renault-nál, amikor Nico [Hülkenberg] mellé kerültem. Kell egy kis idő, mire az ember mindenkit megismer és rájön, hogyan hozzon ki mindent az autóból és építse ki a kis saját csapatát, hogy beépülhessen az adott istállóba. Tudom, milyen ez, csináltam már.”

Sainz nem számít könnyű boldogulásra Leclerc oldalán, „különösen a tehetsége és amiatt, hogy mostanában milyen jó” a monacói pilóta teljesítménye, de elárulta, ezt is kihívásnak tartja, és izgatottá tette, amikor leszerződött a Ferrarihoz.

„A Forma-1-ben mindenhez idő kell, és a megfelelő pillanatban a megfelelő helyen kell lenni – szögezte le. – Remélhetőleg helyes döntést hoztam a jövőre nézve. Egy csodálatos csapat tagja leszek, és alig várom, hogy lássam, mi a helyzet a Ferrarinál, és pilótaként segítsem őket bármilyen téren.”