Albon nem hitt a fülének, amikor megtudta, Vettel hogyan került elé

Forma-1, Spanyol Nagydíj, szombat, Alex Albon, Red Bull
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 15: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 15, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Alejandro Garcia/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Körhátránnyal zárta a Spanyol Nagydíjat a Red Bull színeiben versenyző Alexander Albon, miközben Max Verstappen megelőzte az egyik Mercedest és a 2. helyezett lett. A thai pilóta elismerte, nem tudja, hogyan javíthatna a teljesítményén.

Mindössze a 8. helyen ért célba a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a Red Bullt vezető Alexander Albon, ezzel pozíciót rontott a Max Verstappen eredményétől egyébként is jelentősen elmaradó 6. rajtkockáján. Albon következetesen kikap Verstappentől, eddig elsősorban az időmérős tempójával volt gond, de Barcelonában a gumikezelés is komoly fejtörést okozott a számára.

Albon megdöbbent Vettel gumikezelése hallatán Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Alejandro Garcia

A verseny előtt arra lehetett számítani, hogy a Red Bull e téren jobban szerepel majd a Mercedesnél, de Verstappen sem tudta tartani a lépést a győztes Lewis Hamiltonnal, Albon pedig már korán kiállt kereket cserélni, és később a kemény keverékű gumikon sem tudta további kerékcsere nélkül teljesíteni a versenytávot.

„Őszintén nem tudom, mit tegyek, hogy jobban kezeljem a gumikat – ismerte el Albon a leintés után a csapatrádión. – Szó szerint tehetetlen vagyok a kanyarok be- és kijáratainál, mindig megcsúszik” – lamentált a thai pilóta. – Nem igazán tudom, hol lehetnék gyorsabb.”

Albon helyzete még kontrasztosabb annak fényében, hogy az előtte célba érő Sebastian Vettel egy kerékcserével teljesítette a futamot úgy, hogy 37 kört ment lágy gumikon.

A thai pilóta nem hitt a fülének, amikor elmondták ezt neki. „Az nem lehet. A mi abroncsainknak hét kör után annyi volt” – ismerte el, majd hozzátette, egyik keverékkel sem volt jó a szettek élettartama, mindegyikkel küszködött.”

Albon teljesítménye elmarad Verstappenétől Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Próbáltam dédelgetni őket amennyire csak tudtam, de mindig tönkrementek. Át kell néznünk, hogy mi volt a baj és vissza kell vágnunk” – összegzett a 24 esztendős versenyző, aki Silverstone-ban rutinos mérnököt is kapott maga mellé Simon Rennie személyében, de ez a szereplésén egyelőre nem látszik.

„Leginkább a hármas szektorban fordult elő, hogy nem tudtam elég közel maradni, így képtelen voltam bárkit is megelőzni – emlékezett vissza. – Béna kacsaként várakoztam. Az első két szektorban rendben voltunk, de ha az ember nem megy jól a 3-as szektorban, nem tud előzni.”