Riválisai szerint Hamiltont idén már senki nem állíthatja meg

Forma-1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc, Brit Nagydíj 2020, dobogó
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP (C), runner-up Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing (L) and third-placed Charles Leclerc of Monaco and Ferrari (R) celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Frank Augstein/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen és Charles Leclerc egyetértett abban, hogy Lewis Hamilton fogja megnyerni az idei F1-es világbajnokságot. A brit pilóta sajnálja, hogy nincs szoros csata a címért, ugyanakkor kijelentette, mindez nem a Mercedes hibája.

A Brit Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamilton zsinórban harmadik alkalommal szerezte meg a pole pozíciót, illetve nyerte meg a futamot. A brit pilóta előnye ráadásul nem 7 ponttal, hanem 25-tel növekedett, miután csapattársa, Valtteri Bottas a defekt miatt csak a 11. pozícióban végzett, így már 30 egységgel vezet vele szemben.

Verstappen és Leclerc is úgy gondolja, hogy a vb-címet már most oda lehet adni Hamiltonnak Forrás: 2020 Pool/Frank Augstein/AP/Frank Augstein

A leintés utáni sajtótájékoztatón megkérdezték a 2. helyezett Max Verstappent, illetve a dobogó legalsó fokát megszerző Charles Leclerc-t, hogy képes lesz-e bárki megállítani a címvédőt. Annak ellenére, hogy ez még csak a szezon negyedik futama volt, és nem tudjuk, hogy pontosan mennyi van hátra, a két 22 éves versenyző lényegében már most odaadta az elsőséget a brit pilótának.

Verstappen egy szimpla „nemmel” felelt az ezt firtató kérdésre, míg Leclerc egy kicsit jobban kifejtette véleményét.

A nullázással azonban Bottas lehetőségei is jelentősen lecsökkentek, hiszen már több mint egy futamgyőzelemnyi a hátránya riválisával szemben. Ezzel a finn pilóta is tisztában van, de nem tehet mást, továbbra is a lehető legjobbját fogja nyújtani, és nem adja fel a küzdelmet.

„Természetesen ez nem ideális – idézi őt a Crash.net. – Jelen állás szerint még több mint tíz versenyünk van hátra, de ezt nem lehet tudni biztosan. A legjobb nyilván az lenne, ha az ember végig az élen állna, szóval ez óriási veszteség, ami nem nagyon fér bele. Persze Lewisnak jó futama volt, de ő megúszta [a defektet]. Mit mondhatnék? A történteken nem tudok változtatni, szóval tovább kell lépnem, le kell vonnom a tanulságokat, legközelebb pedig újra megpróbálom. Továbbra is nyomni fogom, és hiszek, mert soha nem lehet tudni, mi következik.”

Ami Hamiltont illeti, egyelőre úgy néz ki, hogy nem a jelenlegi ellenfeleire kell koncentrálnia, hanem leginkább Michael Schumacher különböző rekordjaival lesz versenyben.

A hatszoros világbajnok azonban sokkal jobban örülne annak, ha a végső győzelemért zajló csata jóval szorosabb lenne a jelenleginél.

Hamilton szorosabb világbajnoki csatát szeretne Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Ízig-vérig versenyző vagyok. Úgy nőttem fel, hogy rengeteg kerék a kerék elleni küzdelmet kellett megvívnom, főleg gokartos koromban, és ez az, ami mindig is izgalomba hozott, ezért keltem fel reggelente. Szóval ez nem az a világbajnoki csata, amiben reménykedtem. Sokkal jobban szeretném, ha nagyon szoros lenne a harc ezzel a két sráccal, mert ez az, ami motivál engem.

Hamilton ezzel együtt megjegyezte, hogy mindez nem a remek munkát végző Mercedes hibája, hiszen a szabályok mindenki számára ugyanúgy adottak. A hatszoros világbajnok bízik benne, hogy a 2022-ben bemutatkozó új szabályok lehetővé teszik a jobb versenyzést anélkül, hogy a Forma-2 szintjére lassulnának vissza.