Pozitív lett Pérez koronavírustesztje, nem indul a Brit Nagydíjon

Forma-1, Magyar Nagydíj, Sergio Pérez, Racing Point
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 16: Sergio Perez of Mexico and Racing Point talks in the Drivers Press Conference during previews for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 16, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Laurent Charniaux/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem vehet részt az F1-es szezon negyedik hétvégéjén Sergio Pérez, a Racing Point pilótája, miután pozitív eredményt hozott a megismételt koronavírustesztje. A mexikói versenyző az első a mezőnyben, akit megfertőzött a vírus.

Csütörtök este az FIA hivatalos közleményben erősítette meg, hogy pozitív lett Sergio Pérez megismételt koronavírustesztje, ami azt jelenti, hogy a Racing Point pilótája nem vehet részt a hétvégén zajló Brit Nagydíjon.

Pérez a két héttel ezelőtti Magyar Nagydíjon Forrás: Getty Images/xpbimages.com/Xpb Images

Pérez az első versenyző a világbajnokság mezőnyében, akit a vírus megfertőzött, de a végül törölt Ausztrál Nagydíj előtt a szerelők körében már megjelent a betegség, és a Magyar Nagydíj előtt is kimutattak két fertőzést, az átalakított versenynaptár szerint zajló futamok megtartását azonban nem befolyásolták a fejlemények.

„Pérez önkéntes karanténba vonult a közegészségügyi hatóságok utasításai alapján, és követi a kötelezően előírt folyamatokat. A Brit Nagydíj helyi szervezője, az egészségügyi hatóság és az FIA COVID-19 delegáltja segítségével teljes kontaktkutatást végeztek, és [Pérez] minden közeli kapcsolatát karanténba helyezték” – áll a közleményben.

Az FIA leszögezte, Pérez megbetegedése nem veszélyezteti a hétvégi verseny megrendezését.

A mexikói pilóta a jövő heti versenyen sem vehet részt Silverstone-ban, miután a brit előírások legalább tíznapos karanténra kötelezik a koronavírusos betegeket. A csapat szerint Pérez fizikális állapota és a közérzete is jó.

A Racing Point célja, hogy Lance Stroll mellett Pérez autója is rajthoz álljon az angliai futamokon, a beugró pilóta kilétéről később ígértek tájékoztatást. A kézenfekvő megoldás a hajtásláncot szállító Mercedes tartalékpilótája, a szintén mexikói Esteban Gutiérrez, de helyszíni sajtóértesülések szerint akár a Racing Point elődjének tekinthető Force India egykori pilótája, Nico Hülkenberg is visszatérhet a mezőnybe.

Pérez autójába beugró pilótát kell keresni Forrás: Motorsport Images/Charles Coates

Hülkenberg az előző szezon végéig a Renault pilótája volt, de a francia kézben lévő istálló vezetése Esteban Ocont szerződtette a helyére, a német versenyző így egyelőre állás nélkül maradt az idei szezonra. Hülkenberg 179 nevezésből 177 alkalommal állt rajthoz, de dobogós helyet nem tudott szerezni, ez ennyi indulással rekord a Forma-1-ben.

Mexikóban és Olaszországban is járt

Az ESPN mexikói kiadása azóta törölt Instagram-posztok alapján arról számolt be, hogy a Magyar Nagydíj után Pérez hazatért, és a mexikói Guadalajarában egy vendéglőben látták rokonaival és barátaival, de szurkolókkal is hajlandó volt közös képeket készíteni. Miután visszatért Európába, szűk családi körben az olaszországi Porto Cervóban vakációzott, utóbbiról felesége is posztolt a közösségi oldalra.